Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Vårtecken!

Publicerad 2019-03-30 11:30:00 i Allmänt,

Igår var jag ledig så jag tänkte passa på att röja upp och städa lite inför helgen samt laga lite mat för att reducera antal timmar vid spisen, men tiden bara sprang iväg, som vanligt! Jag hann med att röja undan det värsta och få till lite mat, men resten fick vara. Om jag orkar ska jag kanske måla golvet i fd "barnkammaren" idag. 

Igår var jag även på begravning för min farbror. Det var en väldigt fin och stämningsfull begravning. Han var min pappas storebror. Han var den som först hittade pappa död 2002, vilket jag förstått var svårt för honom och något som följde honom i resten av sitt liv. Jag är ju helt övertygad om att livet fortsätter efter detta så jag tänker att de har återförenats på andra sidan nu, båda två starka, friska och välmående. Det är en trösterik tanke <3 

Annars planerar jag att helgen ska bestå av god mat och gärna någon liten grillad korv och kaffe över öppen eld. Vi håller tummarna för soligt och varmt väder, visst då?

För nu kan vi väl våga börja andas lite om att våren är på G? Jag hörde i veckan om att de varnade för gräsbränder på radion och mja, kan väl inte riiiktigt känna att vi är riktigt där än! 

 
Jag älskar den här tiden på året, då takdroppet kommer och fåglarna vaknar till liv och man känner hopp om livet igen. Det är som att komma ur en mörk kall tunnel som man krupit fram i under flera månaders tid och så kommer man äntligen ut i ljuset och värmen!

 Nu står resten av familjen och väntar på mig, vi ska åka och handla lite och göra ärenden. Ikväll är det Earth Hour, vi brukar delta i det. Jag vet att det naturligtvis inte räcker att bara släcka ner för att rädda planeten men det handlar ju också om ett ställningstagande att vilja försöka sitt allra bästa för att värna om vår miljö. Önskar er alla en trivsam helg, vad ni än hittar på. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela