Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

"Vi är fattiga nu"

Publicerad 2019-01-27 16:44:22 i Barnen, Renovering,

Tidigare i veckan nämnde min man att rörmokaren hade ringt honom under gårdagen för att stämma av våra önskemål om toalettstol. Jag hade skickat en bild och länk till önskad variant till byggfirman, men rörmokaren beställde den från något annat ställe och hade därför några kompletterande frågor. Min man berättade då att det fanns två varianter av toaletten, något med själva utformningen av avloppet och om det var ingjutet i porslin eller inte. Maken berättade vidare att rörmokaren och han själv var eniga om vilken variant som var snyggast, men rörmokaren hade redan hunnit beställa den andra varianten(den som jag skickat bild på)och då var det visst hemskt krångligt och kostsamt att häva beställningen.  Jag har tittat på bilderna och maken försökte pedagogiskt förklara men jag kan inte se vad det är för skillnad.  Det var något om att avloppsröret går ut bakom toaletten istället för i en synlig ”S”-formation ner i golvet. Positivt dock att den jag valde var billigare. Alltid något. Här är en liten lägesuppdatering 

 Golv och tak finnes och dessutom furufritt! På tisdag kommer mattläggaren :D

På tal om ekonomi så blev det ju ytterligare påfrestning på budgeten då stambytet måste göras och vi har pratat överlag om att se över ekonomin, vad man kan spara in på och minska utgifterna. ”Är vi fattiga nu?” frågade dottern och maken (i ett o-eftertänksamt ögonblick) svarade ”Ja”.  Jag förklarade för barnen så tydligt jag kunde, att nej vi är inte fattiga och vi har tillräckligt med pengar för att klara oss men vi vuxna behöver bli bättre på att spara pengar och prioritera utgifterna. Trots att jag tyckte att jag pedagogiskt och tydligt förklarat för barnen vad som gäller hade pojkbarnet naturligtvis vid ett besök hos barnens farmor under veckan deklarerat för henne ”Vi är fattiga nu!” Men således är alltså inte fallet. Än så länge är det osannolikt att lyxfällan kommer och knackar på ;)

 Pojkbarnet som övertalat mormor att köpa honom ett gosedjur ;)

Nu ska jag baka lite bröd, inte direkt ett favoritgöra men barnen äter bröd som om det inte fanns någon morgondag! 

Avslutar med några fantastiskt fina bilder på himlen i eftermiddags

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela