Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Upp och nervänd gräsmatta, men nu är slangen i backen

Publicerad 2018-09-28 20:49:40 i Allmänt,

Jag tänkte chocka er tappra läsare med en uppdatering! Jag tycker det är så svårt att veta vad jag ska sortera ut och skriva om, så då blir det sporadiska inlägg.

Men vad har då hänt sen sist..Ja, vi har fått en förfrågan om att vara med i ett tv-program. Inget känt program, det är fortfarande bara en programidé och jag tror att vi varken är tillräckligt händiga eller med tillräckligt fräsiga personligheter för att platsa i slutändan. Vi får se om det blir något av det. Vi har fått en liknande förfrågan för ett par år sedan men då tackade vi direkt nej, var inte redo för något sådant. Fick en olustig känsla också, lite som att det var ett program om folk med tummen mitt i handen..kanske en variant av arga snickaren. 

Vi står i startgroparna för att börja renovering hemma, nåja det är väl en sanning med modifikation, men det är på gång! Alla firmor har fullt upp så att få en offert är inte det lättaste. Ett företag har i alla fall varit och tittat och kunde ta sig an jobbet, så vi väntar bara på offerten nu.  Badrummet ska totalrenoveras, plastmattan från badrummet i källaren ska ut och minstebarnet ska få ett större rum. Det var kampanj på badkar med vita lejontassar i veckan så vi slog till på denna snygging, bildlänk HÄRIFRÅN. Renovering blir väl vad det ser ut som, efter jul isåfall. 

Och den trasiga slangen mellan huset och brunnen är nu utbytt och nedgrävd. Det ska bli himla trevligt att slippa ha ett källarfönster öppet dygnet runt(för att slangen provisoriskt lades ovan mark och drogs in i huset den vägen). Ungarna var förtjusta över jordhögarna som uppstått.
Vad ska ni göra i helgen? Vi ska städa lite inne och ute och om jag hinner tänkte jag ”avfärga” en vitmålad säng, som jag tänkt testa ådringsmåla. Jag fyndade ett gyllene sidentäckte och snygga små jordglober på Tradera och en sänglampa hittade jag på återvinningen under veckan, allt till pojkbarnets kommande rum.
Förhoppningen är också att vi hinner med ett sista bad i badtunnan för säsongen imorgon. Nu börjar det bli minusgrader och reningsverket ska inte användas i kyla så det börjar vara dags att tömma tunnan för i år :) Nu ska jag dra på mig raggsockorna och krypa ner i soffan. Önskar er en mysig helg!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela