Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Gårdagens mat i bilder

Publicerad 2018-09-16 09:12:38 i Fest och kalas, Mat och dryck,

Godmorgon! 
Vad har ni för er denna morgon? Själv har jag stigit upp för ett tag sedan och satte mig vid dator för att föra över bilder från kameran. Först hade jag tänkt lägga dem på instagram men det blev krångligt då jag ville länka till recepten och så blev bilderna konstigt skurna så då hamnade jag här istället. Maken och jag var på byns lokala pub igår och med ett visst mått av förvåning hade vi riktigt trevligt! Vi har inte lyckats klaffa in så ofta att gå på byns evenemang men tänkte att nu ska vi prova. Tonårssonen hade så roligt åt oss och skrattade hur länge som helst när vi sa att vi skulle dit, han trodde nämligen att att det i stort sett bara skulle vara vi som skulle dyka upp. Men så var det ju lyckigtvis inte. Vi träffade förstås andra bybor och jag träffade dessutom både nuvarande och gamla kollegor. Jag var till och med upp en sväng på dansgolvet, det händer inte så ofta nuförtiden! Och så mitt i allt var kvällen slut och vi traskade den relativt korta biten hemåt i den kyliga natten, nöjda över en trevlig kväll :) Några bilder tog jag inte, kameran fick stanna hemma. Suddiga mobilbilder blev det väl några stycken iallafall, haha! 
Men innan vi gick på puben åt vi lite god mat. Först ut blir drinken Passion Bubbles. Den blev ju inte på långa vägar lika fin som den i receptet :)
Länk till recept HÄR
 
Varmrätt blev Pasta Alfredo
Recept HÄR
Jag gjorde inte den hemgjorda pastan som beskrivs i receptet, jag använde ett annat glutenfritt som jag hade hemma. Men för er andra vanliga, dödliga går det ju förstås utmärkt att använda vanlig pasta om ni nu vill det :) 
Och sist men inte minst, chokladkräm med vaniljmarinerade jordgubbar
Recept HÄR
Jag gillar inte honung så jag använde istället en annan sötning, det är en smaksak :) 
 
Nu ska jag äta frukost och kicka igång dagen. Trevlig söndag på er!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela