Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Spicy Mango Margarita

Publicerad 2018-10-21 10:14:19 i Film och TV, Mat och dryck,

Under veckan som gick har jag sett den obehagligaste rysarserien på mycket länge! Jag är ju otroligt svag för spökhistorier och kalla kårar. Jag är däremot inte ett dugg intresserad av filmer som mestadels handlar om blod, våld och tortyr och att visa så visuellt äckliga, våldsamma scener som möjligt. Finns inte på kartan att jag skulle börja titta på ”Fredagen den trettonde”, "Saw" eller liknande filmer med andra ord. Äldsta sonen och jag har finkammat Netflix och Viaplay efter rysliga filmer och så gott som alltid är de få vi hittar usla. Men förra veckan hittade jag en ny serie på Netflix, ”The haunting of Hill house”…den är så sjukt obehaglig och så sjukt spännande! Jag brukar normalt inte ha svårt att sova efter en läskig film(då ska den vara något alldeles extra vilket de sällan är), men efter de första avsnitten drömde jag hemska mardrömmar. Rekommenderas varmt för alla er som gillar spökhistorier :) 
 
När vi var på Kreta i augusti drack vi en drink på en restaurang där som var så fantastiskt god! Kryddig, syrlig och söt på samma gång. Jag skrev ner innehållet utifrån det som stod i menyn i hopp om att försöka efterskapa den hemma. Igår kom jag äntligen till skott med att testa! Originalet heter Mitsos Spicy Mango och innehåller Ingefärssirap, mango, vit rom och passionsfrukt. 
 Så jag har testat fram en variant ni ska få recept på. Sen vill jag poängtera att det är en smaksak hur man gör med sötningen av drinken, en del vill ha den "sockerfri" och andra kör all in på socker. Jag skriver därför två alternativ av sötning där det behövs så kan ni välja själva hur ni vill göra. Jag skulle nog rekommendera följande grundrecept:
 
1 portion
 
3 cl Ingefärssirap (Recept på det hittar ni HÄR) Om ni vill ha en sockerfri lag så rekommenderar jag att använda ICA Sötströ som är ett sockersubstitut. Använd samma mängd som vanligt socker isåfall. 
 
1 dl Mangopure(Jag hittade färdig mangopure på tetra, men det går utmärkt att mixa frusen eller färsk mango, ta då ca 100 gram)
 
Saften av 8 passionsfrukter alt 0,5 dl Passionsfruktsjuice (Det är lite pilligt att stå och sila och trycka ur saften ur passionsfrukten, så för er som inte bryr er om sockerhalten finns det färdig passionsfruktsjuice på exempelvis Coop att köpa. Det går förstås också att vräka ner både frön och saft utan att sila först, det är en smaksak)
 
4-6 cl Vit rom
 
Ett gäng isbitar
 
Häll ner allt i en shaker och skaka ordentligt. Spill upp i margaritaglas som du i förväg slängt ner ytterligare isbitar i och njut! För den som kör på sockerfritt alternativ blir drinken mindre söt än om man kör på vanligt socker, så för den som vill, smaka av drinken med ytterligare lite sötströ eller björksocker(Xylitol). 
 
Till middag blev det Oxfile med butternutpumpagratäng, citronolivoljerostad vitkål och rödvinsås. Bilderna blev så otroligt dåliga och suddiga dock..jag måste se införskaffa någon slags fotobox!
Till dessert blev det Kardemummacheesecake med kanelkolarippel :)
Och så avslutades kvällen förstås med ett par avsnitt av "The hanunting of Hill House" 
Idag ska vi städa förskolan och ja, så mycket annat tänker vi inte hitta på idag. Önskar er en vilsam söndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela