Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

När jag köpte en strålkastare till lampa

Publicerad 2018-11-16 20:53:19 i Renovering,

En gång i månaden har jag och mina två kollegor som jag jobbar närmast med ett återkommande jobbrelaterat ärende i närmsta stad. När vi ändå ska åt det hållet brukar vi passa på att äta lunch där, men också shoppa lite mer eller mindre nödvändiga prylar. I tisdags var det dags igen och jag hade en lång lista att bocka av. Trots att jag bor så nära det berömda varuhuset så är jag faktiskt väldigt sällan där! Men i tisdags rejsade vi in där, snabbt och effektivt åt vi lunch och betade av nödvändiga butiker. Ut kom jag med bland annat sittpuff, golvlampa, stearinljus, julklappar till barnen och lite annat smått och gott :) Jag tvekade en stund kring golvlampan, velade fram och tillbaka om den verkligen var rätt stil för hemmet, men kom fram till att den var det trots allt. Oeftertänksamt rafsade jag åt mig första bästa glödlampa jag fick syn på och sen betalade vi och jag var nöjd med inköpet ända tills jag kom hem och maken monterade ihop den. När vi tände lyset, det var lite som när en sådan där garagelampa med rörelsesensor tänds ni vet? Strålkastarstyle! Hjälp, tänkte jag och försökte hjälplöst flytta omkring lampan och rikta ljuset hit och dit utan att det direkt kändes bättre. Förvirringen kändes påtaglig, jag hade ju sett hur lampan lös i butiken och då såg det ju bra ut och sen när jag kommer hem är det som att tända en lampa på en byggarbetsplats? Efter en stunds fundering kom jag på att jag nog skulle kolla hur många watt den där glödlampan hade egentligen. När jag slutligen lyckats krafsa fram förpackningen ur sopkorgen såg jag ju då att det stod 11 watt. Jag frågade maken hur mycket 11 w motsvarar en vanlig glödlampa men han visste inte heller. Men så hittade jag det till slut, men minimal text såklart, att 11 watt motsvarar 71 watt i en vanlig glödlampa! Jahaaa, ja men då var ju mysteriet löst och jag kunde pusta ut! Lampan är bytt och nu är känslan av garagelampa borta!

 
 25 watt, det räckte gott och väl!

Gungstolen som tidigare stod i hörnet och ärligt talat inte hade något bättre för sig än att ta plats fick flytta upp i sovrummet istället. Kändes som att den passade bra där! En del av er kanske kommer ihåg att jag hade en gungstol förut som var obehaglig på ett svårbeskrivligt sätt? Jag fick den av en kompis för ett par år sedan och estetiskt tyckte jag om den, men någonting i mig väckte obehagskänslor när jag tittade på den, vilket både min mamma och äldsta sonen också tyckte! Så den sålde jag..Men hursomhelst, den här gungstolen är en helt vanlig gungstol som kan stå i sovrummet utan att man behöver oroa sig för konstigheter.. ;)

 Nu ska vi se film! Önskar en alla en trevlig kväll <3

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela