Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Julpyntets kontroverser

Publicerad 2018-11-24 18:21:00 i Allmänt,

Hej på er!

Vi har precis ätit middag(bilder och recept kommer troligen imorgon) och nu väntar jag på att kaffet ska puttra klart i sin panna. Dagen har gått i lugnets tecken och det var absolut vad jag behövde, för igår var jag och några kollegor på show och julbord. Det var väldigt trevligt och vi hade så roligt! Bra musik, service och mat :) Jag kom hem vid tvåtiden inatt så idag har jag varit gaanska så stillsam, är ju typ aldrig uppe så sent nuförtiden ;) På tal om julmat och jul..

Det har inte undgått mig att åsikterna går isär gällande julpynt och julmat. När är det okej att börja pynta egentligen? Och när är första lämpliga tillfälle för att inmundiga julmust, glögg och pepparkakor?

Jag har märkt att några har börjat julpynta redan och många längtar ivrigt efter att få sätta igång.  Och en del anser att det är alldeles uppåt väggarna galet att börja redan nu! Det är intressant att det är så olika!

För egen del drar jag fram julpyntet till första advent, sällan före. Jag tycker på något sätt att det tappar lite sin tjusning om man börjar för tidigt och det är så mysigt att inleda advent med pynt och kanske en liten glögg.  Men, jag måste erkänna att idag har jag satt upp en julgirland och ställt fram ett juljus på bordet. Jag reagerar dock inte nämnvärt på hur andra vill göra, blir inte provocerad av folk som äter pepparkakor i oktober eller hänger upp en julstjärna i november. Det jag själv förbereder i förväg är julklapparna. Jag kan inte tänka mig något värre än att stressa runt i sista minuten och handla julklappar! Jag vill inte ha stress kring julen, lugnt och skönt ska det vara. Men när december då kommer, då går jag all in på glögg, must och julbaket :) Så nästa helg blir det nog att julstöka :)Det blir defenitivt saffransglögg, årlig tradition. Jag och en kollega är lika förtjusta i den båda två så vi brukar säga till varandra "nu är det snart dags för saffransglöggen!". Recept på den hittar du HÄR

På tal om något helt annat, nu är det klart att pojkbarnsrummet och badrummet görs av samma firma. Pojkbarnsrummet blir förhoppningsvis klart innan jul, de planerar att dra igång nu i början på december och badrumsrenoveringen sker någon gång i januari-februari. Vi väntade in i det sista på offert från två andra firmor som vi tyckte verkade bra också, men kände samtidigt att vi inte kunde vänta hur länge som helst..Firman vi till slut valde var snabbast både med att återkoppla våra(läs mina, och hundra olika..) frågor och komma med offerter. Vi tog i ängsligt beaktande att de skulle hinna bli uppbokade av annat och det påverkade vårt beslut att att acceptera deras offert. Drygt en månad efter den offerten kom en annan offert från en av de andra firmorna vi varit intresserade av. Jag hade ändå varit i kontakt med den firman för ett par veckor sen och efterlyst offert och även bett dem skicka prisuppgift på det de hittills kunnat räkna på men det kom aldrig någonting, och vi kände att vi måste gå vidare.

Prisskillnaden mellan dem var obetydlig, vilket kändes skönt. Sen hade jag dåligt samvete för att jag var tvungen att säga nej till dem, men vad ska man göra? Det går ju bara att välja en..

Jag får kontakta dem igen när det blir dags att bygga ny farstu istället ;)  

Jag kom ju på att jag faktiskt köpte en julblomma idag, så helt oskyldig är jag alltså inte i denna julkontrovers! Men jag tänkte att den behöver ju lite tid på sig att växa och blomma, så lika bra att den fick följa hem nu på en gång. 

 Nu verkar kaffet vara klart så jag ska avrunda här. Önskar er alla en härlig lördag!

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela