Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Lite enklare trerättersmeny

Publicerad 2018-11-25 10:37:00 i Gamla möbler, Mat och dryck, Målning,

Jag var ju ganska trött igår, men på eftermiddagen blev jag lite piggare! Jag fick ett sug efter att laga någon god mat :)Även om det ibland är jobbigt att stöka fram och styra upp flera rätter på det här sättet så tycker jag att det är roligt och sen när man får äta det man tillagat, det är ju belöningen :) Det blev färskostfyllda gurk och salamirullar till förrätt:
Väldigt basic, bred färskost på salami, rulla ihop. Skär gurka på längden med osthyvel och linda runt salamin. Fäst med tandpetare eller dylikt, jag använde små appetizergafflar. 
 
Fördrinken blev en mousserande meloncocktail innehållandes bland annat cantaloupemelon och prosecco, god och fräsch, med prosecco går det sällan fel ;) 
Receptet hittar ni HÄR
 
Varmrätt blev en krämig, vegetarisk pasta med bland annat soltorkad tomat. Jag gjorde den här rätten en gång när vi hade vänner som är vegetarianer över på middag, och tyckte den var så god!
(Jag använde förstås glutenfri pasta, vilket funkar alldeles ypperligt :) ) Recept HÄR
 
Desserten blev en liten nutellamousse:
Recept hittar ni HÄR.
Idag ska jag inte laga mat alls, ska leva på rester till lunch och sen i eftermiddag ska jag in till storstan för att träffa en kompis jag inte träffat på länge <3 Vi ska äta på Pinchos och sen blir det bio. 
Om jag hinner och har lust ska jag fortsätta måla pojkbarnets säng. Jag försökte avfärga den först då färgen som fanns där hade krackelerat så mycket men det var ett oändligt och tröstlöst arbete! Det stod på burken att det skulle gå så lätt att skrapa av färgen sen när medlet verkat..ja, eller hur..Har ni testat att skrapa av tuggummi som fastnat på ett plagg någongång? Ungefär så smidigt var det att skrapa färgen från sängen, det blev samma konsistens som tuggummi! Så det fick torka och sen fick jag slipa så gott det nu gick och istället blir det tre lager av äggoljetemperea i en blågrå färg. Liten sneakpeak:
 
Önskar er alla en skön söndag :)
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela