Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Våren hittar hit också minsann :)

Publicerad 2018-05-10 17:58:06 i Allmänt,

Hur underbart är det inte att våren faktiskt hittade hit också? Det kändes ganska kämpigt där ett tag med snöhögar överallt som om vi bodde vid Antarktis och sommaren kändes som en evighet bort. Men sen rasslade det till och snön har gett vika dag för dag! Pallkragarna och jordgubbslandet är framme och det är full entre till gårdens alla byggnader igen. För ungarna är att ta fram studsmattan det stora vårtecknet och för oss vuxna är det när vi får börja fylla upp badtunnan med vatten :) Så idag har jag skurat ur den och påbörjat fyllning. Vi har egen brunn så vi får ta det lite varligt med vattenförbrukningen. Det tar ungefär en vecka att fylla tunnan för oss, då fyller vi på lite grann varje dag. När vi var nyinflyttade fick vi flera gånger frågan om hur vi hade det med vattnet och vi har hört att vattnet tenderat att ta slut ibland för de förra ägarna. Vi har aldrig råkat ut för det, men så försöker vi att ta det lite varligt också och det verkar löna sig :) 
 
Långhelg på det här dessutom, känns riktigt bra! Vi skulle fått gäster på lördag men de fick tyvärr förhinder på grund av jobb så vi bokade om vår middagsdejt med dem till några veckor senare. Eftersom de inte kunde komma sa vi det att då försöker vi prioritera att fixa och dona med det som behövs här hemma istället under helgen. Så förutom att preppa badtunna har jag målat lister(golv, tak och dörrfoder), vi har satt upp lite hyllor i hallen och ska sätta upp de allra sista(och såklart de krångligaste)tapetvåderna. Det har varit ett litet sjå med hallen överhuvutaget då den är liten, trång och smal. Nu har vi försökt satsa på en ansenlig mängd hyllor och krokar och fram för allt förmanat hela familjen att nu håller vi ordning i hallen och 1. Hänger upp våra kläder på avsedda krokar 2. Sätter undan både kläder och skor som inte används dagligdags. Vår hall är ingen walk.in-closet! 
 
När var barnen ute och blåste såpbubblor <3 
 
Katten Findus tycker också det är skönt att våren kommit. Vintertid spenderar hon mest inne i garaget och äter mat. 
 
Nästa helg sitter vi förhoppningvis här och avnjuter säsongens första dopp! 
Två små sneakpeaks på hallen..men listerna ska dit innan det är färdigt så än ropar vi inte hej!
Nu ska vi äta middag och lite senare blir det bastu. Önskar er alla en härlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela