Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Grillat, renovering och Eurovision

Publicerad 2018-05-13 10:01:45 i Gott och blandat, Middag, Renovering,

"Åh så varmt det är" sa dottern igår, snabbt följt av "men nu ska vi inte klaga!". Värmen till trots var det svårt att få ut barnen ur huset. De vill helst av allt sitta inne och spela tv-spel, helst pojkarna. Dottern är betydligt bättre på att ta sig ut och sysselsätta sig ute. Men några svängar har de varit utomhus och fått lite sol. En dag lekte de att de hade en cafe/restaurangverksamhet uppe vid lekstugan som jag fick komma och besöka. De bjöd på allsköns läckerheter som paj, ost, köttbullar och grön chili från grytorna. Dottern förmanade mig dock en smula ängsligt att jag INTE fick smaka på riktigt av maten. 
Stora sonen håller på att bygga ett utedass. Han är duktig, bara sätter igång och bygger. Han brås då inte på mig ;) Men säkert både på sin farfar och morfar som är/var händiga. Igår målade jag lister och fyllde upp badtunnan lite samt röjde undan vinterpryttlarna som ännu stod framme. Visst vågar vi ställa undan snöskyffeln nu, eller vad säger ni? Sen skulle jag döda en spindel som dottern var rädd för, på bron, och måttade en skoningslös träff mot den med ena foten. Dessvärre visade det sig att det inte bara var spindeln som gick ett tragiskt öde till mötes, det visade sig förstås att bron har rötskador och jag stötte emot ruttet trä. Inte kul alls, men jag är inte förvånad. Suck! Vi drömmer ju om att återställa bron till dess urspungliga utseende någongång i framtiden, men det är inte någonting vi hade tänkt prioritera. Det blir kanske att vi får riva den nästa år, vi får fundera lite. 
Här är en bild på nuvarande bro (innan vi bytte ut dörren mot en pardörr men bästa bilden jag hittade).
 
Här på bilden ser ni hur den gamla bron såg ut förr i tiden. Större och längre än den som finns idag. 
Jag, maken och stora sonen såg en rysare i fredags. Veronica hette den. Finns på Netflix. Lite annorlunda, men helt okej. Jag satt med kudden framför ansiktet stora delar av filmen ;) Jag hade fixat lite tilltugg, chips toppat med löjrom, creme fraiche och lök. Faktiskt inte riktigt min grej det där. Gillar alla ingredienser men gillade dem tydligen inte som kombo. Maken smaskade i sig allting utan att blinka, han tyckte det var gott :)
Igår grillade vi tillsammans med min mamma och hennes man. Whiskeymarinerad entrecote, kycklingfile, baconlindad lök i Sirachasås samt majskolvar. Till det ljummen grillsallad och pommes frites och bearnaisiesås. Mums! Fick ingen bild på maten, vi var så hungriga när det var klart så det glömdes bort alldeles! Till dessert blev det fruktsallad och glass. 
Men dukningen hann jag fota iallafall
 
 
Efter maten, då de mindre barnen lagt sig och middagsgästerna åkt tittade vi på Eurovision. Jag gillade Tysklands bidrag. Orkade inte vara vaken och höra hela omröstningen utan googlade fram det imorse när jag vaknade. Kuckeli-ku-låten vann alltså. Vet inte vad jag tycker om den, rätt udda? Men tydligen väldigt poppis bland många. Eurovisionexperten på vårt jobb sa att den eller Cypern skulle vinna, och han hade rätt. Cypern kom väl två tror jag? 
Idag blir det inte många knop, eventuellt lite pyssel med pallkragar och slå dank hemma på gården

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela