Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Wellness-katt och torsdagsfredag!

Publicerad 2018-03-01 19:47:06 i ADHD, Katter, Renovering,

Alltså vår ena katt Pettsson.. Hon är verkligen världens bästa ”wellness”-katt! Hon och dottern är ju verkligen de goaste vänner på alla sätt och vis, och katten kan bli rent sorgsen ibland då dottern inte är hemma! Dotterns mående går ju lite upp och ner, hon har tampats med en segdragen förkylning och tillhörande feber så energin har varit riktigt låg om kvällarna. Två kvällar nu har vi haft med trötthetsutbrott-tecken hos henne som vibrerat i luften och vi har tassat på tå för att undvika känslostormarna. Så kom jag på en ide, kanske att Pettsson kunde vara oss till hjälp i försöken att hålla lugnet hos dottern och få henne att slappa av och komma till ro? Vi släppte in katten som direkt störtade till bädden där dottern lagt sig och sen kröp hon upp nära, nära och la sig spinnande till ro! Hon kan ju egentligen inte vara inne pga makens allergi(och bor vanligtvis ute i varmbonade snickeriet på gården med sin kattsyster), men nöden har ibland ingen lag. Och det var succé! Dottern somnade i ett nafs och katten låg i flera timmar intill dottern, vakande och spinnande två kvällar i rad <3 <3 De är så fina tillsammans <3 Önskar så att makens allergi kunde botas så att katten kunde vara inne jämt.Nå, det är som det är. Nu börjar våren komma i alla fall så vi kan vara ute mycket och då brukar katterna gärna hålla oss sällskap ute :)

 Katten vakar över lill-matte <3

Renoveringsmässigt då? Jo, vi har kommit en bra bit med hallen, och det blir så slätt och fint! I helgen blir det dock inget renoverande då vi ska bort på dejt och kompishänghelg! Sånt måste man också ha ibland, för att orka med tycker jag. Letar efter snygga hatthyllor, det är inte det lättaste! Har spanat in en på Tradera :)

 Om jag hinner ska jag måla hallgolvet ett varv innan vi åker imorgon. Jag har målat det förut och det blev ju inte alls bra, men nu tänker jag göra ett nytt försök. Det blir en mer gråaktig nyans denna gång, tror det blir fint till tapeten.Nästa helg ska vi göra ett ordentligt ryck är planen, för just nu är ju hemmet ett enda kaos och jag blir helt stressad, haha!Jag har gått av beredskapen imorse så imorgon är jag ledig, så min arbetsvecka är slut idag redan. Det blir som torsdagsfredag :) 
Nu är barnen nattade och jag ska mysa ner mig framför tv:n med lite snacks och ett litet glas bubbel. Låt helgen börja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela