Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Nytt till hallen och reflektioner över den närmsta tiden som gått

Publicerad 2018-03-10 10:05:00 i ADHD, Inredning, NPF,

Jag reflekterar i efterdyningarna av beskedet vi fick för någon vecka sedan. Det har varit papper, mycket papper, som ska fyllas i. Försäkringsbolag och försäkringskassa har kontaktats, läkarintyg och vårdkontakter har sammanställts och skickats iväg. I de försäkringar vi har så är ADHD en ersättningsbar diagnos, men man vet ju aldrig riktigt hur de beslutar. Vi får se. Vi funderar på föreslagen medicinering. Åsikterna om läkemedels nytta och behov går brett isär. Vi står än lite villrådiga och tveksamma. I läkarintyget står det ”kommer sannolikt att behöva centralstimulantia”. Men vi avvaktar och ser lite till. Även om vi visste och anade hela tiden, att det trots allt låg en diagnos bakom så är medicinering något vi inte tänkt på särskilt mycket. Jag vet att det medför biverkningar. Men många barn får också stor hjälp av medicin. Men som sagt, vi vill se vad skolan kommer fram till sen efter de utredningar som nu kvarstår, som ska göras i deras regi. I mig själv har lugnet landat på sätt och vis. Nu kan vi blicka och jobba framåt och slippa känslan av att stampa på samma ställe hela tiden. Jag och dottern har haft det kämpigt tillsammans relationsmässigt stundtals och nu när vi äntligen har hela bilden framför oss och kan förstå vad vi ser och får en förklaring till varför det är som det är, det har lyft ett ton från mina axlar! Älskar mina barn över allt annat naturligtvis, men det är skönt att äntligen förstå!

Hallrenovering har stått still, vi var borta förra helgen och den här helgen blev mitt i allt fulltecknad :) Det kryper lite i mig att leva i det här kaoset med grejer överallt och på fel ställe men jag tröstar mig med hur fint det kommer bli sen. Jag har budat på hatthyllor på Tradera, sanna mina ord en hård kamp! Första budgivningen förlorade jag, priset rasslade iväg på närmare 2000 kronor(!). Sen hittade jag en lite mindre/kortare variant av samma hylla och den vann jag. Gunnar Bolin heter designern och han är jättepoppist tydligen! Jag letade efter en större hylla med många krokar för att få plats med så mycket som möjligt då hallen är liten och trång och tyckte att denna kommer göra sig riktigt bra!

 Den här hyllan saknar de karakteristiska hattpinnarna som hör till, men jag har hittat det också på Tradera och budat hem, har bara inte hunnit hämta ut dem från posten än. Även de brukar rassla iväg i pris så har du en sån här hylla eller tillhörande hattknoppar till så sitter du på en guldgruva! :)
En trälåda har också hittat hem till oss, tänkt till att förvara halsdukar och annat krafs!
Häromdagen kom min svärmor med en blomma till mig. Den kommer ursprungligen från makens mormor och de har lyckats föröka den till flera stycken. Jag blev lite nervös, för jag är ju helt rubbish på att hålla liv i blommor! Men jag ska göra mitt bästa, för jag gillar ju blommor. Den har faktiskt börjat slå ut nu, så det finns hopp!
Vi har städat lite, till lunch kommer goda vänner med sina barn och hälsar på. Jag ska bjuda på mustig zucchinisoppa, grekisk omelett och våfflor :) Sen ska vi till min brorsa och gratta en av hans döttrar som fyllde 18 igår. Ikväll blir det att se melodifestivalen och bara mysa. Igår hörde en kompis av sig och ville gå på bio, så vi styrde upp en biodejt till imorgonkväll. Ska bli så roligt! Suger åt mig av allt sällskap som en svamp, har sagt det förr och säger det igen, goda vänner växer inte på träd och jag är rädd om mina <3
Önskar er alla en härlig helg!

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela