Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Koreanska tacos

Publicerad 2018-03-25 09:11:00 i Mat och dryck, Middag,

Jag fick alldeles nyligen ett mattips av en kollega från jobbet som jag blev så nyfiken på att testa. Koreanska tacos, gjorda på entrecote! Vi köper köttlådor ibland och har därför haft en entrecote i frysen som bara väntat på att bli tillagat och så det passade ju perfekt! Åhh så gott det blev, och kul med lite annorlunda smaker. Detta kommer vi definitivt göra fler gånger :)
 
Till förrätt blev det rödlökspannacotta med löjrom. Recept HÄR
Mums!
Och så den förtjusande vamrätten då:
Jag använde detta RECEPT
 
Till dessert blev det vaniljpannacotta med passionsfruktscurd. Jag störde mig lite på att jag inte tänkt mig för och gjorde två "pannacotta-rätter" vid samma tillfälle, men den var ju salt till förätten och söt till dessert så det gick ner ändå ;) Pannacottareceptet minns jag inte vilket jag använde, men det var ett väldigt basic recept så det är bara googla om ni behöver recept. Passionsfruktscurden hittar ni ett recept på HÄR
 
 
Det var ju Earth Hour igår så vi släckte ner och tände massa ljus. Senare såg vi Solsidan-filmen, lite slätstruken film, men lagom lättsmält i sin tappning för en helt vanlig lördagskväll :) 
Nu ska jag dricka en stor kopp morgonkaffe och ännu en stund ignorera det faktum att det är måndag imorgon ;) 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela