Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Halvfart

Publicerad 2018-03-18 08:49:00 i Barnen, Mat och dryck, Middag,

Just nu går jag på halvfart. Redan i onsdagskväll började jag känna mig lite sådär halvkrasslig, jag hade kört ett träningspass och det kändes jobbigare än vanligt. Ni kanske vet hur jag menar, man blir inte trött i musklerna utan mer en matt känsla i hela kroppen och man blir sådär snabbt anfådd och orkeslös. På torsdagmorgon var naturligtvis förkylningen ett faktum. Sen har jag mått riktigt rubbish sen dess. Jag trodde i min enfald att jag skulle komma undan denna förkylning, men icke! Jag har kämpat på med att knapra ipren och försöker ta det lugnt. På förmiddagen var vi ute en stund för att få frisk luft och sol. Det är så underbart att få se solen igen! Igår eftermiddag hade vi dock bokat bowling på den nyöppnade bowlinghallen så det var bara att försöka ta sig samman ;) Det gick bra, men det var rätt tungt mot slutet. Jag är verkligen inte i form :( Men barne hade jättekul!
 
Dotter och bästisen, som kom och övernattade hos oss efter bowlingen :)
Jag hade förberett en basilikamarierad fransyska att gå ett par timmar i ugnen.
Till det blev det blomkålslåda med bacon (och strips till barnen). 
Förrätten bestod av krispiga oststänger och aioli
Till dessert hade jag tänkt mig chokladfondant med glass men förkylningen och orkeslösheten satte tvärstopp. Det fick bli lite hallon och mangosallad med vispad grädde. Fick ingen schysst bild på det. 
När de mindre barnen lagt sig såg jag, maken och stora sonen en film. Han har äntligen kommit hit, han har varit på utlandet med sin pappa och sina fastrar så det blev lite förskjutning där med umgängeshelgen :) Kändes som att jag inte sett honom på evigheter, även om det bara rörde sig om 2-3 veckor. 
Vi har inte kommit någon vart alls med hallen, maken har varit sjuk i bihåleiflammation och feber och nu blev det min tur. Jag är så less på att leva i röran med grejer överallt som ligger på fel ställe! Men jag vet, livet kommer emellan..
Önskar er en skön söndag och en givande vecka i övrigt :)

Kommentarer

Postat av: Hanna Karlsson

Publicerad 2018-03-19 17:41:37

Så god maten ser ut! Och så underbart att få hem sonen igen.

Svar: Tack! :)
norrbottensgarden.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela