Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

10 år med ett Jay Leno-fejs

Publicerad 2018-06-29 18:04:09 i Semester,

Jag hämtade ut mitt förnyade körkort under veckan. Körkortsbilden var hemsk. Jag ser ut som en kvinnlig version av Jay Leno! Så nu är jag alltså dömd att ha ett Jay Leno-face i plånboken att legitimera mig med tio år framåt.

Maken tycker att jag svamlar. Jag frågade honom om jag ser ut sådär på riktigt? Han tyckte det, och la till att det är väl inget konstigt med den bilden? Jag som gnällt på att folk sagt att jag är så lik Lotta Brome´..jaja..

 

Vi har fått semester nu! Nu ska vi försöka härja med huset och gården allt vad vi orkar och vädret tillåter :D Vårt hus ser för tillfället ut som ett ödehus som stått obebott i femtio år, med vildvuxen gräsmatta och färgflagad husfasad..det ser SÅ illa ut! Jag sa det igår till maken, att byborna kommer att tro att vi bara flyttat ut och gett upp med huset mitt i alltihopa..Men en del hänsyn måste tyvärr tas till min rygg som gav mig ett praktryggskott i söndags. Det kom inte sådär pang-bom som det vanligtvis gör, istället kom det smygande, ungefär som ett annalkande migränanfall och utvecklades i full smärta innan kvällningen. De efterföljande dagarna var hemska. En natt hade jag sådana fruktansvärda kramper i ryggen så att jag inte kunde röra mig överhuvudtaget. Det var som förlossningsvärkar, fast i ryggen. Jag hasade mig till doktorn nästkommande dag, som skrev ut pronaxen och muskelavslappnande, skickade remiss till röntgen och hänvisade mig till fortsatt behandling hos fysioterapeut. Intressant att han ville göra röntgen, det har de aldrig tidigare brytt sig om att göra under dessa år som jag fått såna här ordentliga ryggskott.  Jag har sedan förra hösten både simmat och styrketränat flera gånger i veckan för att undvika ryggproblem, men ibland händer det ändå. Jag har även under pågående ryggskott testat en massa olika övningar som inte känns som att de gjort till eller från. Jag har varit uppe och promenerat och rört på mig så mycket jag bara förmått men det är så svårt när det gör så fruktansvärt ont, speciellt när musklerna börjar krampa..

Men jag har hittat en övning som faktiskt funkar bra för just min rygg och det är att ligga på golvet och lägga upp fötter och underben på en stol och ligga så en bra stund. Det har varit det enda som avlastat min rygg och fått smärtan att dämpas.  Nu håller ryggskottet på att läka ut och jag kan röra mig, hyfsat obehindrat, om jag tar det lugnt. I helgen ska vi åka och köpa färg till huset och planteringsjord till pallkragarna, sen ska vi försöka få komma igång med göromålen. Ikväll blir det att fira in semestern med lite god mat och en somrig drink! Bilder och recept kommer i nästa inlägg.

 Semesterdrinken med smak av hallon, rabarber och prosecco! Mums!!

 Önskar er alla en härlig sommar! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela