Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Utflykt x 2

Publicerad 2018-07-20 15:55:53 i Semester, Utflykt,

Jag behöver inte nämna värmen va? De flesta har vid det här laget fått smaka på en hetta som sällan frambringas under en svenk sommar..Vi har målat en kortsida och en långsida men sen har det tagit ganska stopp på grund av den innerliga hettan utomhus. Så vi försöker roa oss så gott det går ändå och hoppar på det relativt nya uttrycket "hemester". Förra veckan spenderade vi ett par dagar på marknaden i min hemkommun och passade på att samtidigt träffa hemvändande vänner som bor långt bort. Jättekul att få träffa dem och ses och uppdatera sig sen sist. Synd att de bor så långt bort. I hemkommunen bor även en annan kär vän som jag också önskade bodde närmare, sådär så vi kunde springa över till varandra i bara morgonrocken typ..men, vi gör så gott vi kan för att få till träffarna <3 Det var en kul marknadshelg. Träffade en bekant i öltältet på fredagskvällen som sa något i stil med "Men er två trodde jag då aldrig jag skulle se ute. " Nej och det är så, Vi är aldrig ut. För det första är det inte riktigt vår grej och för det andra så brukar vi sällan ha någon att gå ut med Men en gång om året brukar jag vilja gå ut på marknaden och sen räcker det tills nästa år ;) Vi är ju mer såna som gillar att umgås hemma över lite god mat och dryck och kanske spela exempelvis kubb, bada bastu/badtunna eller spela sällskapsspel eller sitta och surra om allt mellan himmel och jord fram till småtimmarna. Vi pratade om det där med att vara social eller inte med vännerna på fredagen på "förfesten" och min kompis C frågade om jag inte var lite mer social än henne(då hon uppfattat mig så), men jag sa det att nej, jag kan ha ett jättestort behov av att träffa folk och socialisera, men det gäller bara med människor jag känner och som känner mig och som jag känner mig hyfsat trygg med. Jag lär gärna känna nya människor, men jag har svårt att känna mig bekväm i stora folkgrupper och försvinner gärna in i mängden då. Helst några människor åt gången är min melodi ;) 
 
Den här veckan har hittills inkluderat två utflykter, en till en grannkommun och en här hemma i byn :) I onsdags var vi till Piteå(Sjulsmark) och kollade in Jössgården. 
På Jössgården kan man, förutom att träffa hästar, ponnys, kaniner och höns även fika och äta enklare rätter i den gamla stenladugården. Under vårt besök var det så hett så inga djur förutom den lilla ponnyn förmådde att vistas ute. 
Inne på cafet beställde vi lite mat och fikade. Mysigt inrett både ute och inne :)
Efter lunch och kaffe begav vi oss mot Luleå där vi svängde förbi en av mina kusiner på jobbet och sa hej innan hon drar iväg på semester i andra änden av landet, sen vidare och lämna av sonen till sin pappa och så hemåt! Och sen orkade vi inte så mycket mer den dagen ;)
Idag har vi varit på utflykt hemma i byn, det finns en holme en kort bit från oss där jag faktiskt aldrig varit! Hur tokigt är inte det egentligen? Men nu blev det äntligen av. Jag styrde raskt ihop lite lunch och fika och så drog vi dit. Jättemysigt var det ju!
Vattnet är så lågt nu så det gick att gå över till en annan ö via stenarna om man så ville. Den enda som mäktade med hela uppgiften var maken. Vi andra tappade intresset halvvägs och vände ;) 
Ja, ungen har traskat runt i pyjamas hela dagen. Helt på eget initiativ. Vi låter honom hållas.
 
Barnen ville äta i stugan, men till slut lyckades jag ändå övertala dem att vi skulle sitta ute,
 
Ungarna gör så mycket grimaser när man försöker fota dem framifrån så jag har insett att snyggaste bilderna oftast är tagna bakifrån, haha! Lyckades få en på pojkbarnet, men det föregicks av flera minuters dirigerande och tjat om att inte hålla upp gosedjuret mitt framför ansiktet. 
Vi enades slutligen om ett utrymme för gosedjuret i bilden som kändes rimligt för oss båda. 
När vi ätit och fikat och barnen hade hunnit avverka sitt sedvanliga syskontjafseri(enligt schema, ny show varje halvtimme), lät vi dem springa av sig ordentligt och lekte tafatt. Så om ni hörde barn som skrek så det dånade över hela Bonders, det är lugnt, vi lekte bara tafatt ;) 
 
Supermysig utflykt! Nu ska jag bara invänta några graders svalare temperatur innan jag ger mig i kast med middagen. Önskar er en härlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela