Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Middag och spelkväll med vänner

Publicerad 2018-07-07 19:23:21 i Målning, Semester,

Vilket semesterväder vi fick, det är minsann inte varje semester som en fått lyxen att avnjuta denna värme! Sommaren 2014 när jag sommarjobbade efter min mammaledighet, då var det ju så kanonvarmt hela sommaren och sen efterföljande somrar var det kallt och tråkigt..
Vi har jobbat på här i värmen, färgen till huset inhandlades i måndags och vi har redan fått vara ett varv till och köpa mer grundfärg. Denna gången är jag dock helt utan skuld, det var min käre make och färghandlaren i butiken som räknade fel och tog i alldeles i underskott ;) Men ingen fara skedd, ny färg köptes och målningen har trots detta gått över förväntan tycker jag. Jag har tidigare sett att fasaden har totalt fyra brädor som är bredare än den andra panelen, två på framsidan och två på baksidan. Jag vet inte vad de kallas, om de nu har något namn..men iallafall, det jag känner till och har sett på andra norrbottensgårdar är att dessa brädor ofta har samma färg som fönsterfoder och knutbrädor, oftast då i någon vit nyans. På vårt hus har de varit gulmålade som den övriga fasaden. Jag har inget färgfoto att tillgå där man ser framsidan så jag vet inte hur länge de kört på den stilen, men jag och maken samrådde sinsemellan och var eniga om att de ska ju vara vita! Det kommer att bli snygga detaljer mot det röda, och det är ju meningen att de ska vara i avvikande färg om man ska tänka mer traditionellt :) 
 
I torsdags fick barnen erbjudande om att följa med farmor och farfar på roadtrip till Norge och de två minsta nappade genast. Så igår eftermiddag blev de upphämtade och så packade de raskt och ivrigt in sig i bilen och begav sig iväg! Det kändes lite i mammahjärtat när bilen susade ner för backen, men samtidigt var det väldigt lägligt då jag haft superdåligt samvete då jag känt att de fått roa sig så mycket själva då vi målat och stretat hårt med trädgården. Så jag är mycket tacksam för att de har far och morföräldrar som kan ta sig an dem då och då! :) Stora sonen blev kvar hemma, han har precis kommit hit och han ville hellre vara hemma och tjäna en slant på att måla huset :) 
Igår eftermiddag hade vi besök av vänner. Vi bjöd på middag och sen spelade vi sällskapsspel. Mycket skratt blev det, speciellt då jag och kompisen M berättade anekdoter ur vår ungdom. Så tacksam för dessa stunder och för fina vänner <3 Några bilder på dukningen:
Våra vänner är vegetarianer och M är glutenkänslig precis som mig. Men det är inga problem, finns mycket vegetariskt som är gott och glutenfritt kör ju jag redan för egen del. Vi bjöd på denna pasta:
http://www.javligtgott.se/kramig-pasta-med-soltorkade-tomater-rosmarin-champinjoner-och-fetaost/
(Pinsamt nog såg ju nu i efterhand att jag heeelt glömde att sätta fetaosten i pastan..men det blev supergott ändå!)
Och denna paj:
https://www.ica.se/recept/lok-och-tomatpaj-714129/
 
Jag får ibland frågor om det här med gluten och varför jag undviker det. Jag började undvika gluten för flera år sedan pga IBS-mage och i övrigt en hel del magbesvär, men på senare år har jag även börjat få konstiga kliande utslag i ansiktet i samband med glutenintag och det tog ett bra tag innan jag begrep att det alltid kom när jag ätit just gluten. Det händer ibland att jag äter gluten och enstaka, fåtal gånger kan det gå bra i mindre mängder men jag undviker det så ofta jag bara kan. Även min rosacea förvärras av gluten. Så det är därför :) 
 
Nu ser jag att klockan rusat iväg, ska sammankalla resten av famijen så att vi kan äta middag. Ha en trevlig kväll!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela