Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Att hitta möbeln med stort M

Publicerad 2018-07-11 18:27:35 i Antikt, Möbler, Semester,

Första gången vi var och tittade på det här huset var det ganska välfyllt med gamla antika möbler.(Det är ju en släktgård med vad som verkar vara anor ända från 1800-talet). Ja, och jag har ju berättat förut att säljaren trodde att vi inte var intresserade av antika möbler och vi vågade inte heller fråga om vi fick köpa dem då vi redan fått huset till lägre utgångspris än vad säljaren egentligen ville ha. Så han sålde ju iväg hela klabbet. Jag minns i dagsläget inte alla möblerna som fanns här, men en möbel som jag minns väl är den stor antik skänk som stod i köket. Superfin var den och jag har önskat att få tag i något likartat i flera år. Oftast har de varit alldeles för dyra de som dykt upp i min väg eller för långt bort för att kunna fraktas hit. Vi har heller inte haft bilar med dragkrok, vilket gjort alltihopa än krångligare. Men så en kväll dök det upp en antik skänk i mitt flöde på Facebook, som ett förslag för mig och till ett väldigt bra pris!. Jag visade den för maken som uppvisade ett tämligen avmätt intresse varpå han suckade lite och sa, men inte ska du väl köpa en ny bänk nu igen..Jag kontrade med att vi haft samma skänk i köket i snart fem år men att denna nya skänk verkligen, verkligen var något jag velat ha i flera år! Sen följde ett par dagar av förhandling och kompromisser. Maken var mycket skeptisk, mätte och hummade och tänkte att den skulle vara alldeles för stor för vårt kök. Han visade skeptiskt hur den skulle sticka ut och bara vara i vägen och jag tyckte att så farligt kan det väl inte vara, det har ju stått en likartat skänk precis på samma plats..sen dividerade vi om den isåfall kunde passa någon annanstans och det var inte enkelt..vi har ju ett riktigt stort kök, men ändå fyra fönster och två dörröppningar så det lämnar inte så mycket kvar att spela på. Jag ville inte ha den i tv-rummet heller, jag ville ju ha den i köket! Men så till slut så enades vi som sagt och jag meddelade säljaren att jag ville köpa och så lånade vi svärföräldrarnas släp och hämtade hem det idag. Nu står det på plats hemma i köket och det är inte alls skrymmande eller i vägen, det står ju där som om det aldrig gjort annat. Jag får påminna maken varje gång han tvivlar..att jag kan inte bygga och fixa, men se helheten och möjligheterna rent estestiskt, det kan jag! Och ja, det fick han ju medge trots allt, hehe! 
Kolla bara vilken läckerbit!
Måste ju även dokumentera ordningen jag åstadkommit..som kommer att hålla i typ en kvart.. ;) 
Den gamla skänken, mjölkskåpet fick flytta in i dotterns rum istället. 
Eftersom det är så galet varmt ute har vi inte fixat med att stå och måla på dagtid. Vi har målat på kvällarna när det svanat av så vi har ändå fått målat en kortsida och en långsida ett varv nu :) De två minsta är fortfarande i Norge, så vi har kunnat jobba på en hel del med allt möjligt vilket varit väldigt skönt. Men nu har vi fått en liten lägesrapport gällande att de är på väg hem igen, men på grund av värmen har de tagit de lungt efter vägen. Förutom att baxa omkring möbler har jag bytt tyg på sofflocket då det gamla var utslitet. 
Nu tar vi lite paus i husfix och målning och provar hur det känns att ha semester några dagar ;) Imorgon kommer långväga goda vänner på lunch och till helgen drar vi på marknad i hembyn, för att hänga mer med långväga vänner och vänner som bor i byn. Ser fram emot det. 
Hoppas ni alla har det bra i värmen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela