Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Slut på semestern

Publicerad 2018-07-29 14:29:08 i Loppisfynd, Semester,

Nu är min semester slut, imorgon är det dags att återgå i tjänst. Det har varit en varm semester, varmare än jag upplevt på många, många år! Sammanfattningsvis en bra semester men ganska mycket jobb kring hus och hem och ganska lite ren semester och nöjen i jämförelse. Det hade jag önskat mer av. Men vi har ju en vecka på Kreta om tre veckor, långt bort från hushållsysslor, städ, tvätt och husmåleri! Och under veckan som gick var vi till Ranua och gick på djurpark och bodde i någon slags mellanting mellan stuga och lägenhet i två nätter. Det var mysigt och roligt och ungarna nöjda, viktigast av allt ;) Det är väl det som känns lite ibland, att om vi ska byta miljö på semestern så är det att hyra stuga/hotell någonstans. Vi har ingen båt, ingen stuga, husbil eller husvagn. Och jag vet att i dagsläget skulle det ju inte alls funka att ha stuga, vi har nog med huset..men jag kan sakna den där känslan av miljöombyte som inte kostar skjortan. 
Jag lyckades inte fota någonting alls i Finland, ångrar mig såhär i efterhand..skyller på att värmen gjorde mig mindre kreativ och iderik...Men ni ska få se en bild jag fick skickat till mig häromdagen. En bild av vårt hus från 30 eller 40-talet. Jag har visat den förr, men ni får se den igen. Det här är den enda bilden jag har sett där huset är fotat framifrån, annars har jag ju bara foton från en och samma husgavel. 
Intressant att se husets färgsättning, här ser man ju att de där breda brädorna på var sida om dörren haft en avvikande färg(Precis som jag misstänkte), till skillnad mot idag när allt har samma kulör. Til och med offerbrädan längst ner verkar ha haft annan färg. Och så tacksamt att få se bron framifrån, ger ju ändå en bättre bild av vad som ska återskapas. Bilden är grynig, men jag har ju sett liknande broar på hus i byn så jag vet utifrån det hur det ska se ut på detaljnivå :) Bron som finns idag är kortare och lägre. Och betydligt mer "stram" i sin design. Funkisbron kallar jag den. 
Eftersom vi varit hemma ganska mycket denna semester och hettan har försvårat det mesta av våra göromål blev jag rastlös en kväll och började riva ner masonit i ett av våra förråd på övervåningen. Först hittade jag tidningar från 1962, vilket var roligt men det blev ännu bättre när jag hittade tidningar från 1926 :) Så kul att läsa om vad som hände i världen för så länge sedan, bland annat om pilsnerterror och botemedel för nervositet!
Idag har det varit mest lugna gatan här hemma. Vi har varit en sväng på loppis här i byn och pojkbarnet fyndade en gitarr och jag fyndade bestick och en duk, 
Nu ska jag skicka stora sonen med bussen till sin pappa och ägna kvällen åt att mentalt förbereda mig för att kicka igång jobb-hjärnan igen! 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela