Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Saker som glittrar och en liten weekend bokad

Publicerad 2018-01-07 17:47:00 i Mat och dryck, Resor,

Jag läste nyligen ett inlägg, jag tror det var på Instagram, ett litet knep för att enklare rensa ut hemma och göra sig av med saker man inte behöver/vill ha. Kortfattat så gick det ut på att bara ha kvar saker som ”glittrar”, alltså saker och ting hemma som tilltalar en väldigt mycket och som kan inte vill göra sig av med. Jag har själv tyckt att jag är rätt bra på att bara ha prylar jag gillar, men jag började se mig omkring hemma och jodå, det finns saker hos mig också som inte glittrar. Sådant som följt med och blivit kvar av bara farten. Så det ska jag ägna mig åt i det närmaste. Rensa! Metoden kallas KonMari och det ska visst finnas böcker att läsa i ämnet för den intresserade. Och renovera hallen ska vi göra i vinter det ser jag fram emot så mycket!

Jag har precis blivit klar med att stöka bort julen. Det är så mysigt och fint med jul, men när trettondagshelgen kommer får det räcka för min del och då vill jag istället ha in ljusa vårfärger. Jag får dock i förhand be om ursäkt till förbipasserande som förmodligen kommer att lägga märke till att i bagarstugan lyser ljusstakarna fortfarande. Det beror på(same procedure last year)att dörren in till bagarstugan är igensnöad och fastfrusen. Jag jobbar på det ;) Jag funderade på om det hade gått att bara rycka någon propp, men elen här är dragen lite kors och tvärs så om jag inte minns fel så skulle en nedsläckning i bagarstugan via proppskåpet även innebära delvis nedsläckning av köket :) 

Jag har inte så mycket bilder att lägga upp denna gång, vi åt ute igår och kameran blev hemma..men i fredags åt vi plockmat framför en film. Så gott! 

 Barnen har lekt hyfsat flitigt med sina julklappar och nu har de även intresserat sig för Lego.
De brukar ropa på mig ibland och be dem hjälpa, men att sitta och pilla med små små pryttlar på det viset, och montera ihop saker är sååå inte min grej! Det överlåter jag med varm hand till pappan ;) 
Överlag är jag inte den som har gröna fingrar, men titta här, jag har faktiskt fått denna passionsfruktsplanta att överleva i flera månader! Alltid något ;)
 
I sommar har jag och maken varit gifta i tio år. Vi tyckte att det kunde ju vara värt att fira och klurade hit och dit på vad vi skulle hitta på. Att åka utomlands hela familjen i år igen är tyvärr inte ekonomiskt möjligt och försvarsbart då vi har haft, och har andra utgifter rörande huset att ta hänsyn till. Men det blir en weekend till Prag för mig och maken i början på Juni, vi reser den 7e, som är vår bröllopsdag <3 Jag är så glad, har velat se Prag sen jag var 20-nånting och nu ska det äntligen bli av! Strosa i gränderna, titta på alla gamla hus, dricka tjeckisk öl och avnjuta massor av god mat och kanske besöka något spännande museum, haha!. Så mysigt! <3 
Bildkälla: Expressen
 
Ta hand om er och ha en trevig kväll!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela