Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Fredagsafton

Publicerad 2018-01-26 20:20:35 i Personligt, Pyssel,

Har just betalat vad som känns som en halv miljard i räkningar, känns som att alla ”stora” utgifter dimper ner i brevlådan i Januari.. Men nu är det gjort i alla fall. Det har varit en tuff period på jobbet och jag känner mig mentalt rätt påverkad så helgen är mycket efterlängtad! Ingenting särskilt står på agendan , jag tänker att jag ska försöka ägna mig åt mina intressen, det vill säga lite fix och lite (eller mycket matlagning), det beror på ork och lust. Tanken är också att måla om den lilla skolbänken jag köpte till minstebarnet förra veckan. Troligtvis någonting blågrått. Jag har flera nyanser av grått och även någon burk blått så jag tänkte vara lite wild n crazy och ge mig på att blanda ihop en egen nyans :)Han minstebarnet har ju nu en stor skrymmande bokhylla sitt rum, så det ska bli riktigt skönt att få baxa ut den och ersätta den med den nättare och mer stilmässigt passande skolbänken :)Bilder kommer sen när allt är klart. 

Väggskivorna till hallen har kommit idag. Vi som tänkte vara smidiga och beställa hemleverans och så ringde de sent igår kväll och förkunnade att vi måste bistå med traktor för att lossa lasten från lastbilen..jahapp, okej..Nå, det fixade sig. Skivorna måste torka några dagar innan vi kan börja jobba med dem, men nu har vi iallafall allt material hemma. Nästa stora projekt blir att måla huset. Jag pratades vid med min fd svägerska häromkvällen(Ja, vi är fortfarande vänner 😊 ) och vi pratade om just det där, att be om hjälp när det kommer till såna där projekt och jag sa att det är svårt för alla jag känner är upptagna med sitt, med sina egna hus, stugor och renoveringar..men visst, jag kan ju slänga ut en annons på Facebook när det blir dags, så får vi se om nån kommer ;) Jag fyller jämt om två år och har bett maken snickra en altan till mig i present, vi får väl se om det blir av. Så de kommande åren har vi att måla huset, renovera badrummet, fixa iordning och göra det oisolerade rummet beboeligt(då ska det bli minstebarnets nya, större rum) och kanske då bygga en altan också. Badrummet ska dock vi leja bort helt och hållet till kunniga hantverkare. 

Så, barn nattade, maten uppäten och bortstökad, massor av ljus är tända, så nu är det dags att kickstarta fredagsaftonen med ett glas iskallt bubbel! Trevlig helg på er!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela