Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Gårdagen i ord och bild

Publicerad 2018-01-28 12:45:00 i Barnen, Dukning, Mat och dryck, Middag,

Igår började jag måla om skolbänken jag nämnde i förra inlägget. Det tog sin lilla tid och den som målade den i den fruktansvärda orange färgen hade varit mycket målmedveten och kommit åt varenda liten millimeter av möbleln, inte en orangefri fläck någonstans! Nåväl, nu har den fått ett nytt lager färg och den ska få minst ett till. Pojkbarnet är förtjust och förväntansfull och har delgett mig önskemål om papper och pennor till sin nya bänk. Så klart han ska få det, när allt är klart och bänken står i hans rum ska jag fylla den med papper och en massa pennor :)
Han fick testa att måla lite också men jag kände mig tyvärr nödgad att avbryta efter en stund då han hade en alltför stor iver att hela tiden doppa penseln i burken för att få mer färg..och ni som målat med linoljefärg vet ju att den ska strykas ut tunt.. :) Men han var glad att han fick testa iallafall :)
Sen åt han lördagsgodiset fortfarande iförd pyjamas och morgonrock. Storassyster hade sovit borta så det var bara han hemma. De är rätt kul, för när hon inte är hemma så saknar han henne och frågar efter henne och sen när hon är hemma igen så kivas de för fullt ;) 
Efter målningen åkte vi in till centrum för att göra lite ärenden och hämta hem storasyster. 
Senare till kvällen lagade jag trerättersmiddag som vi bjöd min mamma och hennes man på. 
Till förätt serverade vi fyllda rågkrustader(skinkost, riven ost, gräslök). 
Till varmrätt blev det paprika- och limemarinerad kyckingfile med auberginegratäng och färskpasta.
Svårt att få till en bra bild! Eftersom jag inte tål gluten så nöjde jag mig med gratäng och kyckling :)
De andra mumsade pasta med god aptit!
Till dessert blev det sen färska, ugnsbakade persikor med havresmul och två sorters glass. Kaffe till förstås.
Och när alla var mätta och belåtna spelade Trivial Pursiut-Familjeutgåvan. 
Pojkbarnet var inte helt nöjd med det spelet, han hade ju trott att "spela spel" innbar att vi skulle spela något roligt tv-spel, tex Super Mario! Hahaha :D
Sen åkte middagsgästerna hem och vi nattade två trötta barn. När de gått och sova tittade vi lite på tv och efter en inte allt för lång stund gick vi också och sov. En riktigt bra lördag :)
Idag ska vi göra så lite som möjligt, vi har massor av rester så jag behöver inte ens laga mat. Vi kanske städar lite. Och jag ska läsa en stund. Önskar er alla en behaglig söndag!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela