Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Knoppbräda & Retrotapet

Publicerad 2018-02-17 15:16:07 i Renovering,

Vi skulle egentligen bort i helgen, men influensan hos värdparet satte stopp för de planerna. Så hips vips hade vi en tom helg framför oss och beslöt oss för att använda den till att fixa hallen. Eller ja, just nu är det min svärfar och maken som fixar med hallen mest, men jag har skruvat ner prylar och plockat undan innan. Barnen är hos farmor/svärmor och åker skidor så jag har passat på att förbereda middag och snacks till kvällen i lugn och ro. Fick en liten stund över och passade på att gå upp till "vindsrummet" och plocka ner en knoppbräda som ska på plats i hallen när den är klar. Hittade av en slump en gammal tapetrulle som ramlat ur en kartong också. Det är inte en jättegammal tapet, jag har sett skymt av den tidigare när jag fixade vardagsrummet men det var ändå kul att se den i bättre dager. På baksidan står det "Vardagsrumstapet". Den är rätt fin ändå, jag tänkte att jag måste göra något kul med den och återinföra den i huset, som ett litet minnesmärke. Jag får fundera :)
Vindsrummet har flera knoppbrädor men en är så pass skör så jag tror den skulle gå sönder om jag försökte ta ner den. Men denna fick jag ner utan större bekymmer. Jag tycker de är så snygga! :)
Nu ska jag fortsätta fixa med maten, återkommer troligen imorgon med bilder och recept. Trevlig Lördag! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela