Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Sista dagarna av 2018

Publicerad 2018-12-30 14:25:17 i Fest och kalas, Nyår2018,

Julen gick så fort så jag hann knappt med själv.  Men kort sammanfattat så var det god mat, mys med familj och släkt och en hel del julklappar(främst för barnen, roligare att ge än att få själv). Sen jobbade jag mellandagarna och pang bom från ingenstans kom världens förkylning! På fredagen var det snudd på att jag inte mäktade med att vara på jobbet, men jag bunkrade upp med treo, rinexin, nässpray och ColdZyme och så stretade jag mig igenom dagarna trots allt. Idag mår jag äntligen lite bättre och vi har hållit på att röja och städa. Barnen har varit ute en liten sväng. 
Sen kom de in och fortsatte kivas om stort och smått ;)
Men gulliga är de ju <3 
 
Imorgon är det nyårsafton, vi skulle få gäster men tyvärr måste de ställa in då de blivit krassliga. Jag har köpt nyårsrakter för första gången i mitt liv! Jag bara stegade in på affären där de sålde nyårsraketer, hade ingen aning om vad jag skulle köpa men bad om något slags baspaket och säljaren plockade fram en låda med några färgglada pryttlar som jag köpte. När man bor som vi bor, ute på landsbygden så kan man inte räkna med att få se några smällare om man inte har några själv. Kommunen har inte heller några nyårsrakettillställning som andra kommuner har. Vi har rislyktor också som vi ska sända iväg :) När jag var liten brukade min pappa och storebror skjuta raketer, men jag har aldrig gjort det själv..så jag är lite pirrig, haha! Men nog ska det väl gå bra :) Dottern frågade dock med en smula skepsism om jag verkligen fick skjuta smällare..
 
Nyårsmenyn är preliminärt planerad till följande: Kantarellsoppa till förrätt, Cognacsflamberad oxfile med hemslagen bearnaisiesås och ugnsrostade rotfrukter såsom sötpotatis, rödbetor, potatis och morötter. Till dessert blir det champagnemarinerade frukt och bär med glass. 
Några speciella tankar om det kommande året har jag väl inte direkt. Minns inte vad jag tänkte förra året heller..men 2018 har väl överlag varit ett bra år kan jag tycka. Det hände många bra saker och jag hoppas och tror att jag utvecklats under året som gått. 
Köpte blommor igår att ha till bordsdukningen. Men när jag drömskt började fingra på ett litet paket med ätbara blommor tyckte maken att det fick vara stopp, då de kostade typ 100 kr för några gram ;) 
Passar på att önska er alla ett Gott nytt år så hörs vi säkert i början på det nya året. Var rädda om varandra! <3

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela