Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Strul

Publicerad 2018-08-16 20:28:59 i Gammalthus,

Det har varit lite tungrott med saker och ting här på huset Liden på sistone så det har inte blivit så mycket att skriva om. Semestern kom och gick i ett nafs, men på lördag väntar faktiskt en resa till Kreta så än är det ju inte helt slut på ledighet ;)

Med huset däremot, har det varit allt annat än semester..Plötsligt en dag när jag kom hem från jobbet hade vi inget vatten. Jetpumpen i källaren stod och torrkörde för allt vad den höll och jag vågar inte ens tänka på hur länge den stått och kört på det sättet, men tillräckligt länge för att börja lukta bränt i alla fall. Vi trodde först att brunnen sinat så i flera dagar(vilket kändes som en halv evighet)så duschade vi hemma hos svärisarna och kånkade stora dunkar med vatten därifrån och blaskade sen runt hemma med vatten ur stora otympliga dunkar och spillde vatten hit och dit..bara att gå på toaletten var ju ett smärre projekt! Tappert åt vi på papperstallrikar och betraktade sorgset tvätthögen obönhörligt växa.

När fredagen kom deklarerade jag till maken att jag inte stod ut en minut till utan rinnande vatten! Så vi bokade hotell i grannstaden och avnjöt en hel helg med vatten i kranen, dusch och toalett som gick att spola! När vi kom hem undersökte vi brunnen och kunde se att vattnet stigit, men när vi provkörde pumpen så kom det ändå inget vatten. Sen har vi spenderat några nätter hos svärföräldrarna under veckan och igår kom de äntligen från rörmokarfirman och lagade felet! Det visade sig vara någon liten packning till pumpen som var sönder. Så nu har vi vatten igen! Pumpen beter sig dock lite märkligt än, går oftare än den bör..men vi hoppas och tror att det rättar till sig när brunnen får mer vatten..för det var mindre vatten än normalt i brunnen nu. Vi har ju inte kunnat göra någonting vettigt hemmavid på den här tiden. Målandet har helt fått läggas på hyllan, bland annat.

Men det räcker ju såklart inte med det. Vi har dessutom någon slags fuktskada också kring området i källartrappen Det är en lukt som slår upp i källartrappen och vi har inte kunnat lokalisera varifrån det kommer och vi har inte med blotta ögat kunnat se någon fukt heller, så vi hoppas att få hjälp av Anticimex när de kommer hit om lite drygt en vecka, och vi hoppas ju förstås att vi slipper riva ut halva huset på kuppen. Men med tanke på att det bara luktar i källartrappen så har vi en förhoppning om att det ändå är hyfsat lokalt. 

Så lusten att skriva har väl inte direkt varit översvallande på sistone, men det blir säkert bättre framöver. Bara kavla upp ärmarna och ta tag i det som ska lösas. 

 Under höst/vinter planerar jag att styra upp lite kring vardagsrummet. Jag har inte riktigt varit helt nöjd med det rummet, men nu ska det bli ändring! Tapetsera och måla golv, det kommer bli som ett nytt rum. Trädgården skulle behöva en hel del kärlek den också. Eller ska vi säga, bristen av den! Det är lite synd att jag inte har någon som helst känsla för trädgårdar. Jag är totalt handfallen och talanglös när det gäller skapande av en trivsam trädgård. Vi som har så stor gård och den är mest bara kal och tråkig. Jag kan inte alls se framför mig former och färger sådär som jag kan med möbler och inredning. Det är märkligt. Både min mamma och min svärmor har fina trädgårdar med sjuhundra olika sorters blommor och tjusiga arrangemang, men jag kan inte alls det där. Jag har på måfå grävt ner nån blomma här och där, men gröna fingrar har jag ju inte heller så de flesta växter dör direkt.. Kanske nästa år, att jag finner ork och inspiration till att ordna upp någon slags trädgård. En ordentlig uteplats måste vi iallafall ordna. 

 Vi hörs igen, högst sannolikt med en och annan bild från Kreta ;) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela