Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Fortsatt strul med vattnet..

Publicerad 2018-08-31 17:47:08 i Huskrångel, Renovering,

Jag började skriva ett inlägg förra veckan men bestämde mig för att inte publicera det utan en hel del redigering först ;) Det var ett allt annat än glatt inlägg, osande av irritation över att vi knappt varit hemma något den senaste månaden på grund av allt strul med vårt vatten! Under månaden som gått har vi mestadels levt i resväskor och hattat runt hos våra föräldrar och på hotell. Vi är såklart tacksamma för att vi getts möjlighet att få sova hos våra föräldrar men jag har längtat hem. Till vårt eget. Att vara en familj på 4(eller 5 då äldsta sonen är hos oss) och inte ha tillgång till rinnande vatten på nästan en månad har varit fruktansvärt påfrestande, bökigt och omständligt. Rörmokaren har fått köra skytteltrafik hem till oss och än är inte problemet löst. Först lagade han en packning till jetpumpen och det hjälpte inte. Idag bytte han ut själva jetpumpen och det hjälpte inte heller..så till veckan fortsätter felsökningen..Jag börjar ge upp hoppet om att det ska bli något annat resultat än att vi får borra ny brunn eller ansluta oss till kommunalt vatten..Jag har varit så ledsen över det här, men samtidigt tänker jag att vad hjälper det att deppa ihop? Det är som det är nu och vi får försöka lösa det helt enkelt. Dottern blev ängslig och frågade om vi måste flytta? Men jag sa nädå, vi måste bara sälja våra själar i utbyte mot ett fixat hus..nejdå, det sa jag inte ;) Riktigt så illa ska det väl ändå inte vara så vi måste lämna huset, men kosta stålar kommer det att göra..

Anticimex har också varit under veckan och undersökt den konstiga lukten i källaren. Besiktningsmannen tyckte inte att det luktar mögel, utan en mer diffus lukt. Han kunde inte hitta någon indikation på fukt i huset, tack och lov! Han rådde oss dock att avlägsna de två plastmattorna vi har i källaren, rengöra väggarna och köpa en luftavfuktare. Om inte det hjälper skulle de göra en mer fördjupad undersökning där de tar upp ett hål i golvet och kollar bjälklaget. Så en mastodont till luftavfuktare är nu beställd och på väg hem till oss. En del drömmer om Loubotinskor, jag drömmer om en luktfri källare och rinnande vatten! Det blir en massa jobb för oss framöver med andra ord. (Och utgifter) Ja, det hade vi väl egentligen innan också, men prioriteringsordningen blir nu annorlunda..(Husmålningen kom ju av sig totalt då vi inte kunnat vara hemma. Nya tag till våren då) Plastmattorna är ingenting vi kan ta oss an själva, speciellt inte den som ligger på källartoans golv, trots att den släppt på sina ställen och är alldeles ”bubblig” så sitter den ju som berget med sju ton klister. Så vi har resonerat och pratat igenom och ännu en gång har vi fått stuva om på den berömda prioriteringslistan..en ny smäcker farstukvist får skjutas ytterligare på framtiden och istället får några andra saker högre prioritet. Vi har bestämt oss för att renovera badrummet, få bort plastmattorna i källaren, införskaffa luftavfuktare och fixa i ordning vindsrummet som ska bli rum till minstebarnet. Vi har kontaktat några olika firmor för att ta in offerter från olika byggfirmor så vi ser vad allting kan komma att landa på. En positiv sak är ju iallafall hur fint allting kommer att bli sen. Och toaletten nere i källaren kommer att få en ordentlig ansiktslyftning bara av att få bort den där hemska mattan! När det är gjort ska jag skura golv, väggar och tak och sen fräscha upp väggarna med ny färg, kasta ut det gamla badkaret, byta ut toastolen och piffa lite. Det är i grunden ett helt okej badrum, det är bara den där plastmattan som dragit ner hela intrycket och trivselkänslan. 

 Källartoan..i dagsläget går man bara hit om det är abslout kris ;) Men det KAN bli fräscht!
På tal om något roligare, jag beställde hem några tapetprover till lilla sonens blivande rum. Jag hade en ganska klar tanke om vilken typ av tapet jag ville ha i det rummet, en som andas riktigt gammal stil och så hittade jag några tjusiga att välja på. Sen lät jag sonen kika och välja bland tapetproverna och faktiskt så var vi rörande överens om samma tapet! Nämligen denna:
Den påminner om en tapet jag hittade rester av i en skrubb. Himla snygg är den! 
Snart tänkte jag dra igång och fixa tv-rummet också..längtar och gruvar mig på samma gång. Jag ska få ett sjukt fint skåp av en mycket god vän, som en skänk från ovan kommer den att förgylla vardagsrummet sen <3
 
Nej nu ska jag och barnen bege oss mot stan och äta middag med mamma och hennes man, orka laga mat i ett kök utan vatten...maken jobbar över så han får svälta ;) Önskar er en trevlig helg!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela