Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Agia Marina, Kreta 2018

Publicerad 2018-08-26 09:48:07 i Kreta, Semester,

Igår kväll kom vi hem efter en underbar vecka på Kreta! Men det var skönt att få sova i egen säng, sängarna på hotellet där vi bodde var allt annat än bekväma! Vi har spenderat veckan med att mestadels sola, bada och äta gott. De mindre barnen har varit ytterst iontresserade av något annat än att bada så vi har inte lagt något större engagemang på att åka iväg på utflykter och dylikt, men jag och tonårssonen testade iallafall parasailing som var en fantastisk upplevelse! När sonen skulle åka sa de att han var för lätt och att han måste ha med sig någon annan för att fördela vikten bättre och då fick det bli jag, då maken vägrade ;) Och det var så pirrigt, men såå häftigt! Vi seglade ut över vattnet med en fantastisk utsikt över Agia Marina och vi kunde även se en del av intilliggande Platanias. Det gör jag nog om :) En kväll tog vi en kort kvällstur med tåget och besökte ett krigsmuseum från andra världskriget, vilket var en lagom resa för barnen. Annars har de varit ganska styrande över det mesta, vi har fått välja restauranger utifrån vilka som haft lekhörna bland annat ;) Här kommer en bildkavalkad från resan:
Det här är ett par bilder från vår uteplats. Vi fick världens tristaste uteplats faktiskt..stirra in i hotellväggar! Men och andra sidan stod det i bokningen att vi inte skulle ha någon uteplats alls så man får väl ändå vara glad att det fanns en trots allt..men vi sa det, att nästa gång ska vi faktiskt satsa några kronor extra på att få bättre utsikt..
 
Men vi hade rummet väldigt nära poolen, så det var ju positivt :) 
Det var gott om plats i själva poolen på dagarna, men oj så många solstolar som alltid var upptagna när man kom dit..trots att det var absolut förbjudet att reservera solstolar så struntade folk uppenbarligen i det..
Området/omgivningen omkring hade fin utsikt och gott om restauranger, barer och livsmedelsbutiker. 
 
På väg till stranden första dagen på Kreta
 
Stora sonen föredrog poolen. Han gillar inte sand. Vi andra njöt som fiskar i vattnet, vattnet var underbart varmt.
Vi anlände till hotellet på Kreta runt halv 4 på söndagsmorgonen så första kvällen var lite kämpig, i synnerhet de mindre barnen. De var ganska trötta på restaurangen och petade mest i maten. Minstebarnet hann med något litet grinkalas och dottern var tvär på sitt alldeles egna karakteristiska sätt som hon har när hon sovit för lite. Tack och lov så var nästkommande dag betydligt bättre. 
 
Kommer ni att rekommendera oss till andra frågade personalen på restaurangen. Och ja, det gör vi :)
En annan restaurang som jag inte har några bra bilder ifrån men som jag gärna vill rekommendera är "Botonis" nere på huvudgatan i Agia Marina. Vi åt där två gånger :)
Blandade mat och dryckbilder utan inbördes ordning:
Alltså den här drinken..åhh så god den var! Både jag och maken älskade den. Vi gick till en restaurang en kväll som heter Mitsos och drinken heter "Mitsos spicy mango". Jag ska experimentera här under hösten och se om jag kan efterlikna den. Mums!! 
Stora sonen hittade en liten spelhall också
Den här bilden kommer från en restaurang som hette "Horatiko". Mysig miljö, men mat och service..njaee. Gå inte hit. 
Sista kvällen på Kreta gick jag och maken på en roof-top bar i närheten(stora sonen stannade hemma och barnvaktade sovande småsyskon) och serverades av en pratglad bartender. Supermyisgt ställe, himla synd att det var sista kvällen vi gick dit. "Seagull roofbar" hette stället. Vi lovade att komma fler gånger ;) Bartendern sa att om vi kom varje kväll i fjorton dagar så kunde han minsann erbjuda oss en ny drink varje gång för han var expert ;) Vi läste sen ett omdöme att denna bartender fått ett omdöme på Tripadvisor som " för pretensiös". Vi tyckte han var kul. När vi kom dit så var vi helt ensamma i hela baren så det kan man ju förstå kanske att han blir lite ivrig när det väl dyker upp någon ;)
Och så var resan slut, dagarna går fort när man har roligt! Hem igen till verkligheten och allt som behöver ordnas med här hemma. Vi har fortsatt krångel med vattnet, samma dag som vi reste blev vi utan vatten igen..vi anade väl att det skulle hända då pumpen låtit konstigt trots att rörmokaren varit här. Troligen är det fortfarande för lite vatten i brunnen för att det ska kunna pumpas upp. Så det känns inte ett dugg kul..men vi får ha lite tålamod nu och se vad som händer. I övrigt känner jag mig nu redo för hösten, bring it! :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela