Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Tapetsering och vårtecken

Publicerad 2018-04-29 15:04:40 i Renovering, Utevistelse,

Idag har jag tapetserat ett par timmar. För att behålla tålamod och förstånd intakt har jag dock valt att ta en liten paus innan jag ger mig på det igen ;) Det gick väl bra egentligen, men det var några missöden där som tärde på tålamodet, som redan innan är åt det mer korta hållet! 
Efter tapetseringen gick jag ut till resten av familjen som var i färd med att grilla korv. De har fått upp sin älskade studsmatta idag, ett säkert vårtecken! :) Tonårssonen muttrar dock att den inte har någon bra "studs". Han gick och började bygga på ett utedass istället. Kul att han gillar att bygga :) 
Jag känner väl lite att höjdarvädret det var igår..och inte så mycket idag..men jag drack en kopp kaffe eller två iallafall och samspråkade med minstebarnet som klagade på att han höll på att svälta ihjäl. 
Jag frågade honom om det brukade gå snabbare att få mat om man gnällde mycket och det svarade han nej på. Hon verkade dock inte förstå kopplingen jag ville uppmärksamma honom på, för han fortsatte att uttrycka sin frustration efter en stund. Två minuter senare var korven färdigrillad och faran över. Tur det. 
Vad ska ni göra på Valborgs då? Vi åker norrut för att hänga med min familj. Men först ska jag och maken arbeta. Jag slutar 12 men maken har heldag. Tråkigt. 
Igår lagade jag en tomat och lökpaj till middag som är supergod. Råkade av misstag radera bilden så jag har inget att visa. Men receptet kommer HÄR, rekommenderas varmt!
 
Liten kort sneakpeak på tapetseringen..Ja, det fattas en bit tapet där längst bort, men maken har i uppdrag att klippa till alla "specialbitar" så sätter jag upp dem sen. Jag är usel på att klippa rakt. Fråga bara min brorsa en gång när han tvingade mig att klippa honom. Han ba "Men klipp bara rakt av här i nacken". Trots vilda protester från min sida så tjatade han tills jag gjorde det och sen pratade han inte med mig på en vecka..
För övrigt har jag försökt klippa min egen lugg också och det slutade med att jag klippte bort hela luggen i mina fatala försök att jämna till. Det är typ 16 år sen nu men jag glömmer det aldrig! Det tog lång tid att växa ut!
Blev något stressad när jag upptäckte att jag varit alltför frikostig med att kapa tapeten nertill! Men vi har beställt höga golvlister så det kommer inte synas. Pust! Det är så det blir ibland när man har dyskalkyli ;) 
Jag ringde föressten vårdcentralen för ett par veckor sedan och bad att bli utredd för dyskalkyli. För att jag ville ha det på papper, svart på vitt. Jag VET ju att jag har det, men det hade varit så skönt att få det bekräftat. Men jag fick veta att ja, jag har alldeles säkert dyskalkyli utifrån min beskrivning, men att vara vuxen och inte ett barn eller ungdom i skolåldern innebär att prioritering för den här typen av svårigheter är NOLL. Tre års väntetid och då är det inte ens säkert de tar emot mig ändå. Det spelar ju ingen roll egentligen. Jag är ju som sagt vuxen och jag behöver inte befatta mig med matematik i någon större omfattning, men ibland stöter jag på hinder och det är tungt. Och jag kan känna mig så fruktansvärt sorgsen och besviken över att jag gått igenom en hel grundskola och halva gymnasiet innan jag fick någon hjälp överhuvudtaget. Andra året på gymnasiet fick jag hjälp av världens bästa mattelärare som hjälpte mig att klara den grundläggande mattekursen. Utan hans hjälp hade jag aldrig fått ett slutbetyg. Men det var först för ett par år sedan jag läste om dyskalkyli och att det faktiskt finns. Nåja, det är som det är och jag klarar mig hyfsat bra med miniräknare och med hjälp av människor i omgivningen som faktiskt kan matte ;) 
Nåväl, ska se om jag orkar få upp någon mer tapetvåd. Trevlig Valborgs på er!

Kommentarer

Postat av: Mamz

Publicerad 2018-05-02 07:05:37

Så fint det blir!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela