Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Huset fullt

Publicerad 2017-09-23 18:00:00 i Allmänt,

Idag har vi haft fullt hus här hemma! Dottern fick hit en övernattningskompis, brorsonen är här för att hjälpa oss skrapa huset, storsonen kom igår och så fick vi besök på förmiddagen av vännerna M och F med sina två barn. Jag hade lyckligtvis svängt ihop en gluten och (nästintill) sockerfri kladdkaka med kolatäcke igår kväll så det passade ju ypperligt, då jag, kompisen M och den ena av deras söner inte kan äta gluten! 
Innan de kom fick det bli en traditionell kladdkaka också, men den blev kladdig, minst sagt! Fast den gick åt den också. Slurp så var den borta :D 
Här på bild är kladdkakan med kolatäcke. Troligtvis hamnar en sån med till jobbet nästa fredag då det är min tur att bjuda på fredagsfika.
När gästerna åkte hem gick jag ut en stund och piffade på bron. Det är svårt för den är verkligen inte i stil med en norrbottensgård., den är strikt och kal..men en får göra det som går. Tills vi har råd med något annat. Det är ju jättemycket att göra i det här huset och det visste vi när vi köpte det. Det går nog inte att fullt ut inse vidden av arbete en har framför sig, men nog anade vi ju att det här skulle ta oss en livstid av engagemang och pengar. Och vi får prioritera. Under vintern ska vi fixa hallen och till våren måla om huset. Sen har vi några stora projekt som ligger på lut förstås, bland annat att få gjort ett rum av det här vindsrummet till minstebarnet och fixa badrummet, både uppe och det som är nere i källaren.
Ja, nu agerar det ju mest förråd som ni ser..men det kan bli riktigt mysigt! Där fönstret nu sitter verkar det en gång i tiden ha suttit en vindskupa, utifrån bilder jag sett.  Synd att den inte finns kvar.
 
Men vi väntar med de stora saker lite till, betalar av mer på lånen så att vi kan göra en riktigt bra deal sen med banken. En får lära sig tålamod med gamla hus. Och älska det precis som det är under tiden, trots sina skavanker och skönhetsfel. 
 
Jag har sått passionsfruktsfrön som börjat gro.
Hoppas de överlever, ska visst bli fina slingriga grejer av detta om det tar sig :) 
Tjejerna leker, brorsonen arbetar, storsonen är osynlig och hänger mest på rummet, och minstebarnet har hjälpt mig att laga köttfärspajer.
Innan kompisen skulle sova här bad jag dottern fråga vad hennes favoritmat var och det var köttfärspaj. Nu hoppas jag att den blir god bara :) En rätt lugn lördag men med mycket folk i huset, det gillar ju jag :) Och mörkt blir det om kvällarna, enda fördelen är att jag får tända alla ljus och lampor igen. 
Och elda i kaminen, det bästa av allt!
Önskar er alla en härlig helg, vad ni än företar er!
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela