Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Ofrivilliga färgnyanser

Publicerad 2017-10-28 19:41:00 i Barnen, Halloween, Mat och dryck,

Igår var jag till frisören på första gången på ca fem månader. Min ordinarie frisör har slutat så jag har dragit lite på det hela, men till slut bokade jag tid på en salong. Igår var det alltså dags. Jag såg framför mig en spännande bayalage och någon fin frisyr. Frisören lyfte upp en tidigare blekt slinga av mitt hår när jag satte mig i frisörstolen och frågade: "Har du egen brunn?" Jag svarade att det har jag. Mitt hår och vår brunns inkompatibilitet är inte ett nytt fenomen. Vårt vatten och mitt hår går inte alltför väl ihop. Helst inte när det ska färgas! Och nu på sistone så har vi haft mer koppar och järn i vattnet än vad vi brukar ha av någon outgrundlig anledning, så de blekta topparna hade ju såklart en snygg skiftning i grönt (Jag har nog tyvärr blivit så van att se ut så, så jag har inte tänkt på det..visst har de känts lite missfärgade, men grönt..nej det hade jag missat)! Men hon föreslog då lite kopparfärger, för att dölja det gröna och färga hårbotten mörk, då jag hade världens utväxt. Hon fick färga botten två gånger dessutom. Jag kände mig som världens jobbigaste kund! Det är inte bara det att håret blir grönt. Det "mättas" även av mineralerna i vattnet och håret får svårare att dra åt sig färg. Det kan dessutom bli mindre roliga kemiska reaktioner.på detta Som att det inte är nog med att jag bara har typ fem strån att jobba med då jag är tunnhårig och har inte kvalite att ha långt hår som jag helst vill, dessutom ska vattnet ställa till det ytterligare! När jag kom hem klagade jag till maken och frågade honom om vi inte skulle koppla in oss på kommunalt vatten. Han påminde mig :"Jag kollade ju upp det innan vi flyttade hit, och det kostade runt 70.000". Han såg min reaktion och sa då "Det ÄR inte prio ett just nu, det vet du". 
Och det är ju inget fel på vattnet, alltså det är inte otjänligt eller så, men dessa metaller..ahhh!! Alterantivet är att hitta ett riktigt bra filter att installera, någon som kan tipsa om kunniga återförsäljare?
Jag blev nöjd iallafall, även om det inte blev exakt som jag hoppats på från början :) 
Senare på kvällen testade jag att göra pepparkaksgranola. 
Det doftade juligt i hela köket! 
Granolan gjorde jag med anledning av ett recept jag gärna vill testa. Nämligen desserten Snabb Cheesecake med pepparkaksgranola. Recept hittar ni HÄR. Jag sötade mer än vad som stod i receptet, då jag ville ha lite sötare smak. Gott blev det! 
Idag har barnen fixat pumpor
Sen har de kört en favorit i repris..klistra pappersspindlar lite varstans i huset så jag skulle få hjärtsnörp!
Nu till kvällen har vi ätit middag, det blev basilikafile med medelhavssting och sötpotatispommes. Det är ett favoritrecept jag gjort massor av gånger under åren. Recept HÄR.
Efter middagen hade barnen lite party med godis, musik, och läsk!
Det dansades för fullt under en stund
Tonårssonen kunde inte lägga ifrån sig mobilen när han skulle dansa, därav hans lite udda moves..
De två mindre barnen har toktjatat om Halloweenkläder och när jag till slut gav efter och köpte tre olika dräkter att välja på så slutade med att minstebarnet inte skulle ha någon alls. Suck! Det ska jag lägga på minnet till nästa år. 
Nu är det snart dags för de mindre att äntra bäddarna, jag ska gå och se om jag kan hitta någon riktigt läskig film vi andra kan se på när de "små" somnat :) Trevlig helg på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela