Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

En gång en glajjorm, alltid en glajjorm

Publicerad 2017-11-12 13:16:22 i Bilstrul, Dukning, Farsdag,

Men så kul, hela inlägget jag nyss skrev försvann och kvar blev bara första meningen! Det är bara till att börja om från början då! 
 
I fredags lämnade jag in bilen på service. Dyrt, men nödvändigt. När jag hämtade bilen fick jag veta att de hittat flera fel på den som måste åtgärdas. Jag vet inte ännu vad det kommer att kosta men jag kan ju tänka mig att en heeel del tusenlappar kommer att gå åt i detta! (trasigt oljetråg, slut bromsbelägg, glapp krängare fram). Sen var jag till optikern igår, har slarvat med det där och skjutit det framför mig alldeles för länge och tänk att jag aldrig lär mig att skjuta upp saker inte är bra! Jag har haft besvär med ögonen ett tag nu men kopplat det till att jag arbetar mycket framför dator. Optiken såg att jag hade mycket torra ögon och lite andra ögonirritationer som kommer att för frekvent linsbärande. Hon frågade om jag varvar med att ha glasögon emellanåt. Jag svarade svävande på den frågan, för nej det gör jag ju inte. I dagsläget äger jag två par glajjer och det ena paret är ett gammalt reservpar med numera för svag styrka och de andra glajjerna är ett par med passande styrka men de är trasiga och nödlagade och av den anledningen hemskt obekväma att ha på sig! Optikern var väldigt snäll och vänlig, men poängterade vikten av att ha glasögon mellan varven. Du kanske ska välja ut ett par glasögon nu idag, sa hon, och erbjöd mig att få synundersökning för det också, så jag tackade ja. Tycker inte att jag direkt har ett val i det här läget..Jag försökte i första hand hålla mig till budgethyllan, men hon som hjälpte mig att välja ut bågar sa att med mitt synfel kommer glasen att bli så tjocka i bågarna och det blir inte bra. Så jag fick gå till dyra hyllan istället och hittade ett par som kändes acceptabla. Jag har aldrig gillat att bära glajjer, har haft linser sen jag var 15 bast, men jag förstår nu att jag aldrig kommer undan helt och hållet att vara en glajjorm. Ja såvida jag inte opererar ögonen förstås, men det är väl ungefär plats 1089 på priolistan i dagsläget! Så där kommer det att gå ytterligare några tusenlappar. Så perfekt läge såhär innan jul! Dessutom har vi kollat vad det kostar att köpa filter till brunnen. Det är något vi också måste prioritera eftersom vi troligtvis har "aggressivt" vatten. Inte farligt för människor, men ph-värdet gör frätskador på vattenledningarna vilket är en stor risk för läckage och vattenskador. Bara filtret kostar 30.000 i runda slängar. 
 
För att prata om något roligare, igår gjorde jag en vintrig/julig dukning
Maten, som bestod av oxfile med chilibea och rödvinsås samt butternutpumpagratäng gjorde sig inte alls på bild, så det skippade jag! Behöver defenitvit träna på att få till matbilderna ;) Jag tänker ju överlag att jag är en ganska kreativ person och jag ÄLSKAR ju att fota! Jag har massor av fotoideer men att få bilden från huvudet till en faktiskt bild är ju inte alltid samma sak. Igår ville jag ta en bild som jag tänkte skulle förmedla lite vintage/gammeldagskänsla med en ton av melankoli och kuslighet. Men då var jag tvungen att ha maken till hjälp eftersom jag själv behövde vara med på fotot. Såhär i efterhand tänker jag att jag måste bli bättre på att använda stativet, men jag har ändå ingen självutlösare. Iallafall, jag försökte förklara hur jag ville ha bilden och till slut tyckte jag att han fick till det bra. Den ena katten var och svassade där i bakgrunden och sen när jag laddade upp bilderna i datorn såg jag henne. Sabla katt :) 
Testade svartvit variant också men stör mig ändå på katten, hahaha! 
Nu ska jag gå och fixa färdigt farsdagsfikat, vi har bakat kladdkaka, blåbärspaj, kardemummakaka, chokladbollar och havreflarn som nu ska få citronkräm på sig. Senare kommer min mamma och hennes man samt svärisarna och fikar med oss. Jag tänkte att det är smidigast att samla alla pappor på ett och samma ställe :) Trevlig söndag på er!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela