Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

En 13-åring och en 4-åring

Publicerad 2017-05-25 19:48:00 i Barnen, Gott och blandat, Kalas,

Igår fyllde minstebarnet fyra år. För fyra år sedan, dagen innan min examensceremoni kom han minsann till världen. Jag missade ceremonin, men fick en underbar gåva istället. En liten grabb <3.
Han fick ett par presenter, bäst var visst spindelmannendräkten!
Jag bakade kanelbullekakor
och skurade upp badtunnan, så nu har vi påbörjat att fylla den. Målsättningen är att ta premiärbadet nästa helg :)
Stora grabben, som fyllde 13 bara några ynka dagar innan minstingen, kom hit igår så idag har vi firat båda gossarna. Stora grabben har redan haft kompiskalas och minstebarnet tänker vi att det fortfarande räcker med släktkalas så vi bjöd in närmsta familjen idag på ett litet, mysigt kalas :) Nästa år, när minstebarnet fyller fem får han börja ha kompiskalas, så har vi gjort med de andra barnen. Och jag skulle hursomhelst knappt orkat med att styra upp något mer avancerat än det jag  gjorde idag då det varit totalt fullt upp på sistone! Beredskapsvecka, inlämning av sista skoluppgiften och lite fullt upp på jobbet så den här långledigheten sitter som en riktig smäck nu!
I övrigt har barnen varit flitiga och lekt bra utomhus.
Äldsta sonen har byggt på lekstugan. Den är byggd på den gamla panelen från köket :)
 
 
Och så har de provat äldsta brorsans nya pryl, vad den nu hette..
Och jag har fått hänga tvätt ute, det är så härligt att äntligen slippa hänga inomhus och främst att få slippa hänga tvätten i källaren.
Nu är det gåochsova-dags för de mindre barnen, så jag får avrunda här.
Passar på att önska alla en härlig helg!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela