Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Trams och flamsafton

Publicerad 2017-03-30 20:20:52 i Barnen, Katter, Studier,

Som jag tidigare nämnt och en del av er säkert kommer ihåg, så bor det två katter här på gården. Pappan i familjen är svårt allergisk mot pälsdjur av alla de sorter så för att kunna ha katt och hålla råttorna på avstånd har vi löst det genom att katterna bor ute i garaget. De har ett eget varmbonat rum i garaget som tidigare varit snickerirum. Vi har satt in kattluckor, en in till garaget och en in till själva rummet så att de ska kunna vistas fritt ute och inne. De har bott hos oss lika länge som vi bott i huset och det har fungerat jättebra. Det enda som är lite knepigt är att den ena katten är väldigt sällskaplig och kelsjuk. Hon vill vara inne med gårdsfolket i huset och hon älskar vår dotter!

Hennes syster gillar oss alla och vi får gärna klappa henne och kela en stund, men in kommer hon aldrig, hon tycker bara att det verkar läskigt.

Vi har då och då besök av främmande katter på gården, vilket våra katter inte tycker är så där superroligt. Det händer lyckligtvis inte så ofta, men nu har vi alla fall haft flera besök av någon katt på sistone. Katten F, den mer introverta, hon drog iväg på äventyr ett par dagar och lämnade helt sonika den kelsjuka och sällskapliga kattsyrran P hemma. P blev orolig och ledsen och sökte efter syster F i flera dagar. När det dessutom kom en främmande katt och smög sig in i deras hem blev hon riktigt orolig, alldeles stissig for hon omkring och jamade och ville in i huset! Häromkvällen kväll smet hon således in i huset och spurtade direkt in i dotterns rum, ihärdigt jamande. Vi försökte hyssja henne, men ni vet hur lätt det är att hyssja en katt? Precis. Hon ignorerade våra förmaningar och hoppade upp på dotterns säng, trampade omkring på henne tills dottern förvirrat vaknade och såg förvånat på katten. Då la sig kattrackaren på dotterns bröstkorg och började spinna av hjärtans lust. Alltså förstår ni hur hjärtslitande det var att lyfta ut henne igen?

Jag frågade pappan om inte han kunde sova någon annanstans istället..? Nej det ville han ju inte ;) Så katten fick gå ut..och för att hålla katten trygg och mindre orolig så fick vi låsa kattluckan in till garaget för att förhindra ovälkomna gäster. Lyckigtvis kom syster F hem nästa morgon och ordning verkar nu vara återställd!

Det har varit trams och flamsafton hos oss ikväll. Dessvärre var varken jag eller pappan inbjudna till skrattfesten. Det var endast två övertrötta barn som höll låda..men nu sover de iallafall! Och jag ska plugga. Just nu är det supermycket. Jag funderar om jag tagit mig vatten över huvudet, men mannen peppar och säger det här går bra..en kollega sa "Snart är det över!". Jag får påminna mig om att jag gör det här för min egen skull främst. Och att jag vill. Men jag hade gärna haft mer tid! Checka in min lilla kurslitteraturhög..

 Lägg därtill femtioelva vetenskapliga artiklar på engelska..
(Snart är det över..mantrat..)
För att tänka på något roligare bjuder jag på en sedvanlig inredningsbild. Jag var och köpte denna växt nu i veckan, precis vad jag letade efter :)
Någongång när jag får tillbaka mitt liv efter denna termin, så ska jag fixa och dona med lite måleri tänker jag.
Trevlig kväll, nu ska jag skriva hemtenta. Jeiii.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela