Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Ny blogg!

Publicerad 2017-03-21 18:22:00 i Renovering,

Hej på er och hjärtligt välkomna till mitt nya plejs! Jag var tvungen att lösenordskydda den andra bloggen av anledningar som jag inte vill gå in på och jag har verkligen saknat att skriva, fota och dela med mig. Det blev ju som en liten gravkammare min blogg istället..tyst och ödsligt! Men jag bestämde mig för att ta nya tag och det här blir en mer reducerad blogg men tanken är ändå att innehållet ska vara ungefär densamma som tidigare!Vi kan väl kicka igång den här bloggen med lite bilder på dotterns nya rum tänker jag? Många av er har ju redan sett bilder på Facebook, men nu kommer de på nytt i alla fall. Golvet är målat, de gamla(men inte antika, märk väl) garderoberna som täckte hela väggen är utrivna, väggarna är tapetserade och sen har jag piffat upp det hela för att passa dottern mer. Det var ju tidigare ett allmänt lekrum och stöket därinne blev ju helt utan gränser..

Vi börjar väl med förebilderna..

 
Och efter:
 
 
 
Förutom golvfärg och tapet är ingenting "nytt". All inredning är blocket och loppisfynd samt ärvda grejer!

Minstebarnet har istället fått överta syrrans lilla krypin, ni ska få se bilder lite längre fram för det behöver också uppdateras en smula.

Jag har precis slängt iväg ett mail till ett företag som kan isblästra husfasader. Det ska visst vara ett miljövänligt och effektivt sätt att få bort gammal färg. Vårt hus är i skriande behov av ommålning, det är nästan så att jag känner hur huset blänger surt på mig när jag är utomhus..som att det ville säga ”Titta så jag ser ut! Jag är alldeles för stilig för att tvingas stå med såhär krackelerad och flagad fasad!” Ja, älskade hus..du har helt rätt..jag jobbar på det..vi tänker oss eventuellt då att leja bort blästring och sen måla om själva. Frågan är om isblästringen möjliggör att måla huset med slamfärg. För i dagsläget är det någon plastaktig historia och då ska det ju egentligen inte vara möjligt. Alternativ två är i så fall att välja linoljefärg istället i kulören faluröd. Vi har varit lite oense om färgvalet. Jag har tyckt vitt med gröna fönsterfoder och knutar men mannen har propsat på rött eller gult. Med tanke på att han låter mig härja på rätt fritt med färgsättning och design i övrigt så är jag inte den som sätter mig på tvären. Eller jo, en gång gjorde jag det, men det var då han ville välja ett svart kök till vårt hus. Där går gränsen!

I övrigt har jag lite småprojekt på gång, vi får se när jag har tid att ta mig an dessa. För närvarande uppgraderar jag min utbildning och läser en termin i Umeå samtidigt som jag jobbar heltid så tillfällena kommer inte allt för ofta, men det är bara en termin som sagt..På tal om studier, måste skriva en sammanfattning till en redovisning nu.

Kul att du kikade in, välkommen åter!

 

 

Kommentarer

Postat av: Susanna

Publicerad 2017-03-21 18:38:42

Så fint det blev efteråt! Jättesöta tapeter!

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-03-21 20:00:21

Dottern är nog väldigt nöjd kan jag tro ❤

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela