Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Semesterlängt

Publicerad 2017-06-21 17:35:53 i Barnen, Sommar,

Jag har inte riktigt hunnit med att skriva, dessutom har min käre make jobbat en himla massa övertid och då arbetar han oftast hemifrån och upptar datorn större delen av tiden. Och han måste ju arbeta, så jag säger inget om det, men jag har då som sagt inte kunnat komma åt att skriva något.

I fredags var jag på AW med min avdelning och det var fantastiskt roligt! God mat och god dryck avverkades under kvällen, och mycket skratt och flams! Jag hade kanske lite väl roligt för jag vaknade upp på lördagsmorgonen med tungt huvud.. Men efter massa vatten, en stunds vila, huvudvärkstablett, en kaffetår eller två och lite salt mat var jag på banan igen! Vädret var ju helt fantastiskt men samtidigt ganska kvavt då åskan lurade i luften, vilket faktiskt också bidrog till huvudvärken..Barnen plockade blommor på löpande band.

 

 
 

Efter lunchintaget packade vi ihop och drog iväg till ett äventyrsbad med goda vänner och deras barn. Vi hade bokat familjepaket där show, hotellrum, bad och lek på leklandet ingick och barnen var nöjda och glada, men nog har det här hotellet tappat stinget på senare år..det är rätt slitet, och maten, varken buffen eller frukosten var väl något att slå trippelvolter för direkt..och rummet vi fick var litet och kvavt..så där fanns väl en del övrigt att önska..vi har haft betydligt bättre rum än sådär och det brukar inte kosta mer så det var lite trist med ett litet pörte. När vi skulle sova var det så vansinnigt kvavt så vi öppnade balkongdörren och stördes av berusade människor som tyckte att det var smart att gå och bröla om bland annat Luleå Hockeys förträfflighet..Men hursomhelst, mycket roligt att få träffa våra fina vänner M och F. Vänner som man mår bra och får ny energi från.  <3

 När vi kom hem nästa dag satte vi potatis, kapade buskar och rensade ogräs. Vi tänker att vi succesivt ska förvandla baksidans gräsmatta till odlingsområde, men det tar ju också tid. Några morötter har jag fått slängt ner i jorden också tidigare, men kattrackarna ska ju dit jämt och bajsa, trots mina ilskna rop.Och jag har nu kickat igång sista arbetsveckan innan semestern, ska bli så härligt med ledighet! Vi ska försöka förena nytta med nöje, både umgås med nära och kära och skrapa vårt hus :) Vi tänker oss en djupröd färg ala faluröd och så vita fina fönsterfoder och knutar. Som en riktig norrbottensgård, för vårt hus är ju det :) Till hösten är tanken också att vi ska fräscha upp hallen som inte blev som jag tänkt då pärlsponten jag så ivrigt röjde fram var ganska illa tilltygad. Så det blir att sätta upp skivor och tapetsera om, samt lägga nytt, mer tåligt golv.

Jag har påbörjat projekt bagarstugan. Tanken är att det så småningom ska bli ett slags relax/loungerum. Jag tänker mig något slags rum för vila och mys. Sprakande brasa, massa vackra ljuslyktor och varma filtar. Där man kan sitta och må gott med en plockbricka och ett glas kall dryck av valfri sort före eller efter man badat tunna och bastu, med lite soft musik i högtalarna.. Märk väl så småningom. För det här projektet är ett rent nöjesprojekt och det får ta den tid det tar. Jag tycker att det är kul att göra något sånt här mellan varven, när man har en massa måste-göras och prioriteras att rodda med. Då kan det vara ganska givande att få pyssla med något kul sidoprojekt. Jag slet upp plastgolvet och underliggande masonitskivor i köket därinne här om dagen. Under detta låg ett brett trägolv. Köket är förövrigt det enda ställe som haft plastgolv, men nu är det borta! Golvet är i fint skick men det behöver målas då färgen var helt bortslipad på vissa ställen.Men jag har en färg perfekt för ändamålet..

Sen var jag naturligtvis och pillade lite på väggen i stora rummet, skulle egentligen undersöka hur stor öppna spisen egentligen är då den gått in lite bakom väggen och sen så blev det rivet en del av bara farten..och då dök det upp en riktig tapetskatt! Flera lager av gamla tapeter som jag sparat alla bitar som gick av. Jag har ramat in bitarna i en tavla och sen när allt är färdigmålat ska jag sätta upp tavlan därinne. 

 Den där mörkgröna tapeten med rosor på, den har jag hittat en liten snutt av tidigare och trodde då att det var en del av en bård. Men det var visst en hel tapet! 

Vi hörs igen, önskar er alla en riktigt härlig midsommar!

 

Kommentarer

Postat av: Mimmi

Publicerad 2017-06-22 11:02:18

Vilka härliga biler på barnen som plockar blommor! :-)

Det ver jättekul att ses! :-)

Vi är kvar här i Piteå, sista heldagen. Det regnar dock och alla våra planer - cykla, bowla, leka ute är inställda då bowlingen är trasig och regnet gör allting vått. Och frukosten har, trot eller ej, dalat ännu mer sedan ni for! Igår var det inte ens någon gurka eller tomater till ostmackorna ens. Det har verkligen blivit dåligt här! Och så 10 pers i varje kassa, men ingen vet något. Suck!

Vi får ses snart igen. Kram!

Svar: Nej, vad trist! Många grejer som inte verkade funka eller var trasiga..Lite uppskärpning där borde vara på sin plats!
norrbottensgarden.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela