Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Det är ju så här det ska vara att ha semester..

Publicerad 2017-07-24 21:15:52 i Allmänt,

Idag fick vi äntligen njuta av lite sol och värme! Fantastiskt :D Det är ju såhär det ska kännas när en har semester! Jag angrep och kapade skoningslöst diverse buskar med häcksaxen, fyllde lite mer vatten i badtunnan, rensade ogräs och tvättade och hängde tvätt. Minstebarnet hjälpte mig med lite göromål, men lekte för det mesta i närheten. Här på bild kikar han ut från katternas ingång till garaget :) Dottern fick hit en kompis så de roade sig helt själva. 
Mannen klippte gräset. Varför växer aldrig våra odlingar på samma sätt som ogräset  och gräsmattan gör?
Det blev ju till och med sommarklädesväder..vi som gått omkring i varma kläder som om det vore september..
Och det fantastiska att få hänga ut tvätt på tork igen efter en lång tid av regn och dassigt väder, ljuvligt!
Nu till kvällen drog vi och badade. Det var isande kallt och jag doppade mig med skallrande tänder..men nu kan jag säga att jag badat i sommar iallafall ;) Imorgon planerar vi att trippa iväg till storstan för att göra lite ärenden och träffa vänner, det blir trevligt :) 
En vän och jag pratade föressten om det här med lycklighetsnormen i helgen. Sociala medier som låter påskina barn som tindrar med ögonen och är nöjda och glada mest hela tiden och människor som har det underbart och fantastiskt och mysigt precis heeela tiden. Och att det är lätt att själv känna sig lite mindre lyckad i jämförelse. Men jag tänker att vi är ju alla mänskliga och de flesta av oss är inte lyckliga exakt hela tiden. Vi blir faktiskt sura ibland både på vår partner och våra barn och vädret och ja, det mesta emellanåt! Men jag tror att de flesta av oss också undviker att lyfta just detta på sociala medier, det är altid lättare att fokusera det som är kul och bra. Personligen skriver jag aldrig om tex om jag och maken blivit oense eller dylikt,problem med barnen, känsliga saker som rör jobbet eller andra mer privata grejer för jag tycker inte att det är schyst att hänga ut någon annan eller att skriva saker som helt enkelt inte hör hemma i offentlighetens obarmhärtiga ljus. Jag försöker tänka att jag ska kunna stå för det jag skrivit och aldrig skriva något i affekt, för det blir inte bra och för det mesta så ångrar man sig bara efteråt. 
Önskar er alla en härlig kväll iallafall!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela