Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Vad jag tänkte och hur det blev

Publicerad 2017-12-07 21:30:00 i Allmänt,

Jag har försökt att jobba mycket med mig själv när det gäller att hantera stress. Jag har aktivt försökt att prioritera och välja bort. Jag förundras ständigt över hur andra hinner med allting, men jag kan helt enkelt konstatera att jag inte är en av dem som hinner allt. Så är det bara. 

I helgen som passerade planerade jag storartat att:

·          Städa hela huset

·         Julbaka (Massor av olika sorter, naturligtvis…)

·         Pynta granen

·         Byta gardiner

·         Julpynta

·         Ta med barnen på teater i vår närmsta stad

·         Dekorera pepparkakshus

·         Göra glögg

·         Koka saffranskola

.       Färdigställa och publicera detta inlägg, det hann ju närapå gå en helg till innan jag fick lagt upp det!

Sammanfattningsvis kan jag säga att nej, jag hann inte allt. Och barnen tröttnade mitt i julbaket. 75% av barnaskaran lämnade således bordet mitt i bullbaket och överlät till mig att sammanställa resten..Nåja, att de tröttnar må vara…men ALLTSÅ HUR SYSKON KAN BRÅKA! AHHH! De har tokbråkat i helgen. TOKBRÅKAT. Alla tre, ingen bättre än den andra..eller ja, möjligen kan en del av skulden lyftas från minstebarnets axlar då han mest hänger på i de diverse konflikterna och kanske inte riktigt lika ofta drar igång något. Men äldsta och mittersta barnet har bråkat så huset nästan skakat. De båda är olika till sättet och de har båda sina sätt att reta upp och provocera varandra. Till slut samlade jag dem allihopa på kökssoffan under lördagseftermiddagen och frågade vad i all sin dar de höll på med? Ingen kunde leverera något tydligt svar. Jag blir alldeles matt alltså. Jag vet att syskon bråkar. Jag vet det. Men det gör extra ont i mig att det blir så mycket slitningar då äldsta sonen bara är här varannan helg och jag vill ju så gärna att de istället ska ha roligt tillsammans när de ses, inte bara tjafsa! Äldsta sonen har inget syskon på pappas sida så det fattar ju jag också att det blir en omställning att komma till oss och samsas om utrymmet med två syskon, men ändå..det måste ju funka det också. Jag klurar på hur man ska reducera detta bråkande.

Men några bilder från föregående helg kan jag i alla fall bjuda på! Och teater var vi på, men fotoförbud rådde, så inga bilder därifrån. Men den var bra. Mamma Mu och Kråkan var det. 

 Jordgubbs & lakritskola lagade jag. Sen har jag varit och småtullat på förrådet hela veckan. Hips vips, slut!
Roade mig också med att elda lite i vedspisen. Tänk om en kunde lära sig att baka i vedspisen :)
Saffransglöggen styrdes upp också. Personlig favorit!
Julpyntade lite och fick fram en tomte.
 
Letar fortfarande efter vissa julpynt, som synes spårlöst försvunnet. Några ljusstakar var sönder och dotterns rum hade ju inga julgardiner..det kom jag på först när jag började dra fram julsakerna. Förra året var ju hennes rum inte påbörjat, det var ju ett allmänt lekrum och jag bytte aldrig gardiner där. Men ett par snygga, passande julgardiner är nu på väg med posten. :)
Nästa torsdag går jag på beredskapen i en vecka. Sen är jag ledig ett nästan en vecka över jul innan jag går på beredskap igen, över nyårshelgen.  Förra året var ett supertråkigt nyår, vi satt hemma och muppade och gjorde absolut ingenting, typ glodde tv som vilken vanlig kväll som helst. Jag minns att jag tänkte att jag hade lika gärna kunnat ha beredskap.. Eftersom vi inom min verksamhet ska gå att nås dygnet runt i händelse av akuta saker som inte kan vänta, så innebär det förstås att någon av oss behöver ha beredskap även över en storhelg. Så jag gör bort min storhelg nu tänker jag.  Sen har jag tagit på mig beredskap nu nästa vecka för en kollega som är sjuk. Med alla utgifter vi haft på sistone så tänkte jag att det är bra. Och belöningen av den lediga fredagen dagen efter man går av, den är ju rätt så fin! Så jag blir ledig fredagen innan julafton och sen långledig under trettondagshelgen, sååå skönt! 
Imorgon blir det julbord med mitt fackförbund, vi är många från jobbet som ska, så det blir kul. Och gott :)
Önskar er alla en härlig helg!

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela