Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Nyårskrönika 2017

Publicerad 2017-12-30 17:30:07 i Nyår,

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut? Ja, jag pluggade blansd annat i Umeå och tog ut min andra universitetsexamen! :)

Genomdrev du någon stor förändring? Inte jättestor kanske, men jag renoverade nästan helt själv dotterns rum och fortfarande nöjd med resultatet!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, inte vad jag minns. Flera bekanta och arbetskompisar dock :)

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas? Hela Kreta-resan med maken och barnen i September toppar listan, helt klart! Och min lilla examensfest den 3 Juni, det var ett efterlängtat och roligt tillfälle! När vi badade badtunna sent i höstas med goda vänner, under en vacker stjärnhimmel. Det finns mycket att välja på <3

Dog någon som stod dig nära? Nej

Vilka länder besökte du? Grekland och Finland

Bästa köpet? Tapeterna till hallen, längtar att få dra igång med den renoveringen!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, under sensommaren kom en mycket kär vän tillbaka in i mitt liv. En vän som jag trodde jag aldrig skulle höra ifrån igen av olika anledningar och jag hade grubblat så mycket på det där. Det var som att universum ville ställa en obalans till rätta, som att allt föll på plats igen efter att ha varit avigt och skevt. Jag är otroligt tacksam att vägarna ledde oss rätt igen, för jag har saknat henne så sjukt mycket! 

Saknar du något under år 2017 som du vill ha år 2018? Nej inte direkt, men jag har ju kommit igång med att träna nu och det vore skönt för kropp och själ att fortsätta med under kommande år. 

Vad önskar du att du gjort mer? Stått upp för mig själv. Det är fortfarande en av mina största livslärdomar, men det tar sig allt eftersom. 

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig för saker och ting, exempelvis skolan och studierna. Med facit i hand, jag fixade det ju galant!

Favoritserier från året som gått? Alias Grace, Skam och Mindhunter

Bästa boken du läst i år? Läser just nu Kidnapparen av Nora Roberts och den är så hemsk, men bra!

Största musikaliska upptäckten?  Inget nytt på den fronten, jag lyssnar på så blandad musik så det är svårt att svara på.

Vad var din största framgång på jobbet 2017? Oj så svårt att säga, jag växer fortfarande in i rollen, men jag tror att jag börjar hitta min plats. Det sägs att det här yrket tar två år att lära sig och det tror jag stämmer. Förvisso har jag jobbat på samma arbetsplats i snart fyra år, men jag har haft väldigt olika arbetsuppgifter på vardera avdelning. Jag tror och hoppas att kommande år ska rendera i mer framgångar, på ett personligt plan. 2017 upptogs till hälften av fokus på studier, vilket på ett sätt var en framgång..för jag fick ju ut min nya examen :)

 Största framgång på det privata planet? Att kunna prioritera och följa hjärta och magkänsla mer.

Största misstaget? Ja, såklart det finns, men det behåller jag för mig själv ;)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Samma. Det går ju upp och ner. 

Vad spenderade du mest pengar på? Mat, reparation av bil och hus och renovering, som alltid ;)

Något du önskade dig och fick? Ett vattenfilter till brunnen och en resa utomlands med min familj

Något du önskade dig och inte fick? Ett utedass. Jag vill verkligen ha ett till gäststugan och jag kan inte bygga själv. Nej det är inte något jag bara säger, jag KAN inte. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2017? Jag hade semester och var hemma och firade i all enkelhet med familjen. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det där att jag skulle oroat mig mindre och inte tro att varje misstag är en oåterkallelig katastrof. 

Vad fick dig att må bra? Att vara med vänner och familj i olika sammanhang. Som introvert är det vanligt att ladda upp sig med ensamtid men för mig behövs både och. Människor omkring mig som jag litar på och känner mig bekväm med ger mig massor av energi. Men jag tycker det är så skönt att vara ensam emellanåt också. Handla ensam= Vardagslyx!

Vem saknade du? Pappa förstås. Alltid svårare kring jul. Och vännen V, som kom tillbaka <3

De bästa nya människorna du träffade? Osäker om jag träffade så många nya på det privata planet. Kommer inte ihåg just nu. 

Mest stolt över? Att jag orkade rodda heltidsjobb och heltidsstudier på samma gång. 

Högsta önskan just nu?  Att barnen får vara friska och må bra. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Jag tänker vara rädd om mig själv och följa min magkänsla oftare. 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela