Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Juldagarna 2017

Publicerad 2017-12-27 20:20:44 i Jul,

Så var julhelgen förbi. Det har varit en bra helg, om än för kort som vanligt ;) Imorgon ska jag jobba medans övriga familjen fortsätter att jullova sig ett tag till! Julaftonen firades här hemma och svärföräldrar och svåger kom hit.För barnen var det en lång och stundtals jobbig väntan på tomten..Jag var och simmade på julafton, trodde lite att jag skulle vara ensam i badhuset, men icke det..det var fler som hade samma plan som mig ;) 
Jag gjorde en lite julaktig dukning, men i enklare tappning då planen från början var att maten skulle rymmas på bordet också. Vilket den förstås inte gjorde ;) 
När våra gäster anlände åt vi massor av mat...
Och lite godsaker slank visst ner också..
Barnen hade inte ro att äta, de var uppspelta och busiga
Och till slut kom han och knackade på, dagens mest efterlängtade gäst!
De fick massor av julklappar, och de blev riktigt glada över dem, vilket var roligt. De där önskelistorna tenderar att skifta fokus både en och två gånger innan julen så det gäller att pricka rätt :) De fick bland annat sällskapspel, så dem har vi provspelat nu under ledigheten. 
Juldagen åkte vi till mamma och hennes mans lantställe och firandet fortsatte ite till. Vi kom hem igår och idag har vi inte gjort så mycket mer än att skrota runt och plocka undan lite. Jag har slagit in lite klappar till äldsta sonen som kommer på fredag, längtar massor efter honom. Imorgon väntar jobb och en ny beredskapsvecka. Men det kommer gå bra, på det igen bara :) Trettondagshelgen blir jag långledig igen, skönt att avsluta sista dagarna av jullovet tillsammans med barnen. Nästa år tänker jag att vi ska hitta på något kul över nyår, resa på någon kryssning eller något..det blir annars så "vardagligt" att vara hemma bara, och vi har ju ingen som vi "traditionsenligt" firar med som många andra gör, vilket jag saknar ibland. Men, man får göra det bästa av det som är :) God fortsättning!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela