Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

En dag i Storforsen

Publicerad 2017-08-06 10:43:46 i Utevistelse, Utflykt,

Igår åkte vi till Storforsen tillsammans med makens morbror och hans fru. Vi åt lunch på hotellet och sen påbörjade vi vandringen längs med forsen. Barnen hade mycket spring i benen och var otåliga, som synes!
 
Minstebarnet verkade ha kastat sina öron i forsen för han hörde då ingenting! Han sprang som en liten vessla över stock och sten, och klättrade utan minsta konsekvenstänk. Jag hade hjärtat i halsgropen mest hela tiden! Och sur blir han ju när han får förmaningar, han ville gå själv och absolut inte hålla handen eller bli buren..det hann bli ett och annat grinkalas och vredesutbrott för den lille minitornadon innan vi var längst uppe. Han är rätt kul den där gossen, just för att han kan vara världens sötaste lilla tjatterapa med sprudlande humör i ena studen och i nästa är han rasande och tårarna sprutar..mycket känslor i en liten kropp!
 
 
Forsen är verkligen fantastisk, dessa vattenmassor som ser ut att koka och det bara öser ner i en rasande fart! 
 
 
När vi kom ner igen var jag helt slut! Alldeles trött i både kropp och sinne efter alla duster med det lilla barnet med den stooora viljestyrkan. Pust! Jag och maken var rörande överens om att detta gör vi inte om de närmsta fem åren! ;) Efter Storforsen åkte vi till makens morbrors och hans frus stuga de har i närheten och där åt vi middag och drack kaffe. Rent logiskt så vet jag ju att vi varken skulle ha ekonomi eller ork att ha en stuga när vi har ett så stort hus och stor gård som vi nu har och med alla sysslor det innebär, men åh så jag kan sakna stuglivet! Så mysigt att få packa och dra iväg till en stuga, det blir på ett annat sätt än när man är hemma hela tiden. Vi hade ju stuga förr, men sålde den då vi köpte det här huset och det var tråkigt, men nödvändigt. Vi älskar vårt hem givetvis, men jag tror ni förstår hur jag menar? Vi har ju varken båt, eller husvagn eller husbil heller så visst kan man sakna det där med att ha stuga :) Vi har haft brorsonen här en vecka, han har hjälpt oss att skrapa huset. Han åkte hem igår för att ta sig en paus, men han kommer kanske tillbaka idag. Vi låter han komma och gå som han vill, att han hjälper till är ju bara en bonus för oss. :) Jag gruvar mig en del för när vi ska högt upp på huset, på gavlarna då det är så ruggigt högt. Vi måste ju hyra skylift eller byggställning men vi klurar på vad som blir bäst och enklast då marken lutar en del åt alla håll och kanter ;) 
Stora sonen har också krafsat lite fasad :)
Igårkväll när vi kom hem och nattat de minsta barnen såg jag, maken och stora sonen en rysare på Netflix som heter "Honeymoon". Den började så himla bra, i sitt förfarande rätt olik andra rysare jag sett, och mycket lovande där iallafall jag satt på helspänn och tänkte vad som komma skulle..men sen när finalen kom så var det riktigt, riktigt dåligt! Vilken besvikelse :( Gillar ni utomjordingar, se den. Gillar ni inte det, välj en annan film!
Trevlig söndag 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela