Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Svajigt med skrivarorken

Publicerad 2017-08-27 17:22:38 i Dukning, Odling,

Long time no see..lusten att blogga har varit rätt svajig. Orken och lusten har inte riktigt varit kompatibla på sistone. Jag brukar ju undvika att skriva negativa saker om barnen men jag kan väl iallafall säga att vi har en dotter som är lite "intensiv" i sina känslor och medföljande humörsvängningar och det har varit lite svårare med det på sistone vilket innebär att hela familjen blir lite trötta emellanåt. Vi jobbar på det, men lätt är det minsann inte! Hon kan vara världens finaste men också knepig mellan varven på ett sätt som vi ännu inte riktigt fått grepp om. Vi får se vart livet leder oss framöver med detta. Nog om det, nu till det triviala!

Jag upptäckte plötsligt, efter att ha bott här i närmare fem år, att vi har massor av hallonbuskar på tomten!

 

Det var en trevlig upptäckt! :) Vår tomt har varit väldigt eftersatt och buskar och träd har frodats hejvilt utan ansning i flera år, vilket medfört att vissa växtligheter försvunnit i all annan sly och grönska. Vi har verkar också ha lyckats skaka lite liv i vinbärsbuskarna efter att ha ansat dem kraftigt. 

Det tar sig trots allt här hemma. Vi stretar och sliter och det känns ofta som att INGENTING händer men det gör ju det ändå. Odling är fortfarande ett nytt och tämligen främmande begrepp, men vi lär oss mer och mer och försöker utveckla odlingen mer varje säsong. Vi har odlat potatis i pallkragar och det har gått riktigt bra. Potatisen har vuxit fint. Vi hade stora potatisland de två första åren men drabbades hårt av knäpplarver så allt gick till spillo!

 

Nästa år utökar vi istället mängden och antalet pallkragar. Övriga odlingar vi planerar att kicka igång till nästa år är att odla lök, morötter(misslyckades fatalt med detta i år), smultron(förra årets plantor frös ihjäl under vintern) och ännu mer jordgubbar.

Sen har jag efter typ två år äntligen kommit till skott med att måla taklisterna. :) Men det måste på ett varv till där.. . Vi har även bytt dörr till dataskrubben och det blev så bra!

 Vi byter ut de tidigare dörrarna allt eftersom. Ursprungsdörrarna är upp-eldade av tidigare ägare sen länge, tyvärr. De ersattes därefter med gabondörrar. Det är inget fel på gabondörrar egentligen men vårt hus kräver lite mer än så för att göras rättvisa.
Det går framåt, sakta men säkert. 
Avslutar med några bilder från senaste dukningen:
Nu ska jag passa på att betala räkningar innan maken och barnen som åkt för att hämta hem thai-mat kommer hem. Trevlig söndag på er!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela