Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Monstertenta och monstermigrän

Publicerad 2017-04-29 17:48:44 i Dukning, Studier,

Usch jag har nyligen stigit upp för fjärde gången idag och förhoppningvis den sista! Jag har haft ett sjukt jobbigt migränanfall som verkligen inte ville ge sig trots migränmedicin och vila. Varje gång jag klev upp blev det värre igen. Så till slut kapitulerade jag totalt och drog ner rullgardinen och la en svart tröja över pannan för att stänga allt lljus ute. Efter flera timmars sömn verkar det nu ge med sig men jag får vara ytterst försiktig med vad jag gör idag. Jag har dock fixat en liten helgdukning och bytt gardiner i sovrummet. Egentligen skulle vi baka idag, till majbrasan imorgon då det säljs fika på hembygdsgården men jag har inte orkat och kommer inte att orka idag. Vi får fixa det imorgon. Mannen och barnen har roat sig själva och jag har deppat hårt över att ligga däckad en vacker dag som denna. Trist! Hoppas nu på en bättre kväll :)

Härligt iallafall att våren faktiskt nu hittat hit. Jag har haft öppet sovrumsfönstret hela dagen, så friskt och fräscht.

 

Vi fick svar på offerten för husblästringen förra veckan. Det var ganska mycket dyrare än vi tänkt oss, nästan det dubbla. Vi har ju ett stort hus, så priset i sig är väl inte hiskeligt, men vi diskuterade igenom det hela och enades om att vi tar och skrapar själva. Tråkigt, men mycket billigare! Istället spontanbokade vi en resa till Kreta för hela familjen i september. Det får bli min examenspresent sa vi. Barnen är ännu intet ont anande om att priset de ska få betala för att få åka till Kreta är att skrapa huset i sommar ;-) Det finns en anledning till att vi inte varit så supersugna på att ta oss an detta med skrapning och målning, och det är ändå bortsett från att huset är stort och högt..

När vi hade sommarhus så hade vi planerat att måla om det. Vi väntade vår dotter den sommaren och vi tänkte på något märkligt naivt vis att hon skulle ligga och stillsamt sova i vagnen i skuggan medans vi målade i godan ro..

Märk väl att det här ändå var mitt andra barn, så man hade ju kunnat tro att jag skulle vara lite mer beredd på att det kanske inte skulle bli riktigt som vi tänkt? Men nej då! Dottern föddes i mitten på juni och ja, sen är resten av sommaren ganska mycket ett töcken. Storebrollan blev sotis och otroligt uppmärksamhetskrävande och lilla dottern var vaken typ varje sekund. Hon låg inte själv heller. Konstant bära och vara nära. Dessutom fullständigt hatade hon att åka barnvagn! Hon skrek som en vettvilling, det måste ha ekat över hela byn den där gången vi blev övermodiga och försökte oss på att promenera med henne i vagnen nån knapp kilometer till mataffären..så det jag mest gjorde hela den sommaren var att amma, flaskmata med tillägg och se på Stargate Atlantis på tv i sommarhuset. Ja, när det bara finns 1,2,4 och 6an som tv-kanaler så får en ta det som bjuds på tv..

Ja, hon krävde sitt om man säger så. Vi åt i skift och var sömnlösa mest hela tiden om man säger så..

Så nej, det blev ingen målning av huset. Vi kan skratta åt det idag, men inte utan lite hysteriskt inslag..ja, det blir inte alltid som man tänkt sig. Dottern är nästan åtta år nu, så vi tänker att vi kanske kan våga oss på ett nytt försök? Minstebarnet blir ju fyra bast om ett par veckor så det ska nog gå bra!

Jag har fått mail från studieadministratörerna om att det är dags att ansöka om examen. Jag känner mig som i någon slags limbo. Det är så nära nu och ändå är det rent mentalt så svårt att fatta att jag kan få ut min nya examen om ett par veckor. Det är som att jag inte kan tro det förrän jag står med examensbeviset i handen…och just nu kämpar jag med de sista uppgifterna. Så nära, men ändå så långt borta på något vis. Och trots att jag redan fått ut en examen en gång så vaknar tvivlet i mig och viskar nedlåtande.,..men jag försöker slå bort det!

Jag har en hemtenta som jag sliter med, jag kallar den ”Monstret”. För den ÄR ett monster, ett vidunder. Jag vet inte hur jag ska lyckas slutföra den för den är svår och krånglig! När jag är klar med den, om jag nu blir det någonsin, så ska jag direkt kasta mig in i nästa uppgift, en uppsats..som förhoppningvis blir den allra sista. Det är lite svårare förstås, att jobba heltid och studera heltid. Jag har ingen klasskompis att bolla frågor med, då jag inte känner någon från klassen och det faller sig ju naturligt att det blir så när man hoppar in på en utbildning sista terminen, och jag kan aldrig delta i föreläsningarna, så jag får hanka mig fram helt på egen hand och läsa hemma. Men det har ju gått ganska bra hittills. Inte helt smärtfritt, det kan jag inte påstå. Men med rådande omständigheter så har det ju gått ganska bra trots allt.

Två träffar kvar i Umeå och två uppgifter(förutsatt att tentan jag nyligen skickade in blir godkänd).

Några bilder på dukningen:
 
 
Nu ska jag se om jag är kapabel till att röra ihop hamburgersmeten. Det blir grillade hamburgare till middag. :) Trevlig helg på er!

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela