Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Färglöst

Publicerad 2018-07-01 10:21:00 i Mat och dryck, Renovering, Semester,

Igår sladdade vi in på parkeringen utanför färgaffären i Finland precis fyra minuter över kl 13. Enligt uppgift skulle affären stänga kl 14. Men det var ju bara det att vi inte tänkt på att Finland ligger en timme före oss i tidszon, så de hade alldeles precis hunnit stänga! Så typiskt! Några kanske undrar varför vi åker till Finland för att handla färg och ja, det är för att det är billigare att handla färg där än i Sverige. Men vi fick åka hem i oförättat ärende och återkomma på måndag. Istället handlade vi lite i en matbutik, åt lunch och sen hem för att ge oss i kast med ogräset. Barnen arbetade hyfsat flitigt en stund. 
Idag ska vi iallafall inhandla mer jord och kanske lite täckbark för att dämpa ogräset runt pallkragarna. 
När vi inte orkade arbeta mer åt vi middag och eldade badtunnan. Vi hade tänkt basta också men klockan blev så mycket, vi får ta det ikväll istället. Men det var trevligt att bada och barnen ville aldrig kliva upp :) 
I fredags lagade jag lite god mat för att fira in semestern. Först ut är receptet på Rabarber och Hallondrinken:
Åh så god den var! Lite sötsyrlig och fräsch. Receptet har jag hittat på Pinterest
http://smaskelismaskens.blogspot.com/2016/06/rabarber-och-hallondrink.html?spref=pi
 
 
Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar
https://www.coop.se/recept/spenatsallad-med-korsbar-och-rostade-mandlar/
Till varmrätt blev det basilikamarinerad lax med sesamfrön och sötpotatis med bacon och vårlök. 
Jag gjorde en lite förenklad version av detta recept både på grund av tidsbrist och ork, skippade senapsdressingen och körde hela klabbet i ugnen :) 
https://www.joyfulhealthyeats.com/grilled-sweet-potato-salad/
Desserten blev fruktsallad bestående av jordgubbar, kiwi och physalis blandad med hackad citronmeliss. Receptet har jag fått av en kollega så jag kan inte delge er några exakta mått, jag tog ungefär lika mycket av alla frukter/bär och blandade ihop med en rejäl dos citronmeliss. Sen fick det stå och dra en stund innan servering. Fruktsalladen serverades med en cremefraichekräm(som också den ska stå en stund i kylen) blandad med vit choklad, jag tog ungefär en burk creme fraiche och 50 g vit choklad. Jag hade en vit choklad hemma med jordgubbsbitar i som jag använde.Så gott det blev!
Nu blir det någon form av brunch innan det är dags att hugga tag i alla görmål för dagen. Ha en bra dag :)

Kommentarer

Postat av: CE

Publicerad 2018-07-03 09:50:40

Blir direkt hungrig när jag ser all god mat du lägger upp, vi kanske kommer och våldgästar snart :-D

Svar: Det vore underbart! Ni är så varmt välkomna ❤
norrbottensgarden.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela