Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Nyårskrönika 2017

Publicerad 2017-12-30 17:30:07 i Nyår,

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut? Ja, jag pluggade blansd annat i Umeå och tog ut min andra universitetsexamen! :)

Genomdrev du någon stor förändring? Inte jättestor kanske, men jag renoverade nästan helt själv dotterns rum och fortfarande nöjd med resultatet!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, inte vad jag minns. Flera bekanta och arbetskompisar dock :)

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas? Hela Kreta-resan med maken och barnen i September toppar listan, helt klart! Och min lilla examensfest den 3 Juni, det var ett efterlängtat och roligt tillfälle! När vi badade badtunna sent i höstas med goda vänner, under en vacker stjärnhimmel. Det finns mycket att välja på <3

Dog någon som stod dig nära? Nej

Vilka länder besökte du? Grekland och Finland

Bästa köpet? Tapeterna till hallen, längtar att få dra igång med den renoveringen!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, under sensommaren kom en mycket kär vän tillbaka in i mitt liv. En vän som jag trodde jag aldrig skulle höra ifrån igen av olika anledningar och jag hade grubblat så mycket på det där. Det var som att universum ville ställa en obalans till rätta, som att allt föll på plats igen efter att ha varit avigt och skevt. Jag är otroligt tacksam att vägarna ledde oss rätt igen, för jag har saknat henne så sjukt mycket! 

Saknar du något under år 2017 som du vill ha år 2018? Nej inte direkt, men jag har ju kommit igång med att träna nu och det vore skönt för kropp och själ att fortsätta med under kommande år. 

Vad önskar du att du gjort mer? Stått upp för mig själv. Det är fortfarande en av mina största livslärdomar, men det tar sig allt eftersom. 

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig för saker och ting, exempelvis skolan och studierna. Med facit i hand, jag fixade det ju galant!

Favoritserier från året som gått? Alias Grace, Skam och Mindhunter

Bästa boken du läst i år? Läser just nu Kidnapparen av Nora Roberts och den är så hemsk, men bra!

Största musikaliska upptäckten?  Inget nytt på den fronten, jag lyssnar på så blandad musik så det är svårt att svara på.

Vad var din största framgång på jobbet 2017? Oj så svårt att säga, jag växer fortfarande in i rollen, men jag tror att jag börjar hitta min plats. Det sägs att det här yrket tar två år att lära sig och det tror jag stämmer. Förvisso har jag jobbat på samma arbetsplats i snart fyra år, men jag har haft väldigt olika arbetsuppgifter på vardera avdelning. Jag tror och hoppas att kommande år ska rendera i mer framgångar, på ett personligt plan. 2017 upptogs till hälften av fokus på studier, vilket på ett sätt var en framgång..för jag fick ju ut min nya examen :)

 Största framgång på det privata planet? Att kunna prioritera och följa hjärta och magkänsla mer.

Största misstaget? Ja, såklart det finns, men det behåller jag för mig själv ;)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Samma. Det går ju upp och ner. 

Vad spenderade du mest pengar på? Mat, reparation av bil och hus och renovering, som alltid ;)

Något du önskade dig och fick? Ett vattenfilter till brunnen och en resa utomlands med min familj

Något du önskade dig och inte fick? Ett utedass. Jag vill verkligen ha ett till gäststugan och jag kan inte bygga själv. Nej det är inte något jag bara säger, jag KAN inte. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2017? Jag hade semester och var hemma och firade i all enkelhet med familjen. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det där att jag skulle oroat mig mindre och inte tro att varje misstag är en oåterkallelig katastrof. 

Vad fick dig att må bra? Att vara med vänner och familj i olika sammanhang. Som introvert är det vanligt att ladda upp sig med ensamtid men för mig behövs både och. Människor omkring mig som jag litar på och känner mig bekväm med ger mig massor av energi. Men jag tycker det är så skönt att vara ensam emellanåt också. Handla ensam= Vardagslyx!

Vem saknade du? Pappa förstås. Alltid svårare kring jul. Och vännen V, som kom tillbaka <3

De bästa nya människorna du träffade? Osäker om jag träffade så många nya på det privata planet. Kommer inte ihåg just nu. 

Mest stolt över? Att jag orkade rodda heltidsjobb och heltidsstudier på samma gång. 

Högsta önskan just nu?  Att barnen får vara friska och må bra. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Jag tänker vara rädd om mig själv och följa min magkänsla oftare. 

 

 

Juldagarna 2017

Publicerad 2017-12-27 20:20:44 i Jul,

Så var julhelgen förbi. Det har varit en bra helg, om än för kort som vanligt ;) Imorgon ska jag jobba medans övriga familjen fortsätter att jullova sig ett tag till! Julaftonen firades här hemma och svärföräldrar och svåger kom hit.För barnen var det en lång och stundtals jobbig väntan på tomten..Jag var och simmade på julafton, trodde lite att jag skulle vara ensam i badhuset, men icke det..det var fler som hade samma plan som mig ;) 
Jag gjorde en lite julaktig dukning, men i enklare tappning då planen från början var att maten skulle rymmas på bordet också. Vilket den förstås inte gjorde ;) 
När våra gäster anlände åt vi massor av mat...
Och lite godsaker slank visst ner också..
Barnen hade inte ro att äta, de var uppspelta och busiga
Och till slut kom han och knackade på, dagens mest efterlängtade gäst!
De fick massor av julklappar, och de blev riktigt glada över dem, vilket var roligt. De där önskelistorna tenderar att skifta fokus både en och två gånger innan julen så det gäller att pricka rätt :) De fick bland annat sällskapspel, så dem har vi provspelat nu under ledigheten. 
Juldagen åkte vi till mamma och hennes mans lantställe och firandet fortsatte ite till. Vi kom hem igår och idag har vi inte gjort så mycket mer än att skrota runt och plocka undan lite. Jag har slagit in lite klappar till äldsta sonen som kommer på fredag, längtar massor efter honom. Imorgon väntar jobb och en ny beredskapsvecka. Men det kommer gå bra, på det igen bara :) Trettondagshelgen blir jag långledig igen, skönt att avsluta sista dagarna av jullovet tillsammans med barnen. Nästa år tänker jag att vi ska hitta på något kul över nyår, resa på någon kryssning eller något..det blir annars så "vardagligt" att vara hemma bara, och vi har ju ingen som vi "traditionsenligt" firar med som många andra gör, vilket jag saknar ibland. Men, man får göra det bästa av det som är :) God fortsättning!
 

En ansökan

Publicerad 2017-12-22 09:46:00 i Barnen, Jul,

Häromkvällen kom en bekant förbi och han tyckte att vi skulle söka till tv- programmet "Det sitter i väggarna". Lustigt nog hade jag samma dag skickat iväg en ansökan till just det programmet! Jag ifrågasätter samtidigt mitt eget förstånd, för jag HATAR ju att vara med på bild och film. Men nyfikenheten på huset och dess historia och byggår väger starkt också..Vi lär ju inte komma med ändå, säkert många som söker :) Nu är jag ledig i sex dagar och jag ska göra mitt bästa för att njuta av ledigheten med min familj. Dottern har varit påtagligt trött nu sista tiden och därmed blivit mer stingslig och mer upptagen av tics och tvångstankar(förmodligen ingenting som omgivningen märker, men vi här hemma ser det) så jag hoppas att lite vila ska göra oss alla gott.  Det finns massor av tankar och funderingar som snurrar i huvudet gällande dottern och vi har fått en liten hint av BUP om vad de tänker om hennes humör, mående och de svårigheter både vi och skolan lyft fram. Jag väljer dock att ligga lågt med att skriva så mycket om det som händer på den fronten innan vi har mer på fötterna, om vi någonsin får det.  Det har varit en mycket lång kamp och jag kan säga att jag är så fruktansvärt trött på att kämpa med näbbar och klor för att bli tagen på allvar och för att få den hjälp hon behöver. Vi kan bara hoppas att det rör på sig nu och att året 2018 medför svar på de funderingar vi brottats så länge med. Vi får se. Jag känner mig dock inte allt för hoppfull med tanke på alla återvändsgränder vi stött på under åren. Men nu är det jullov och mys i alla fall!

Vi har nyss ätit frukost och jag har tänt en brasa i kaminen. Det känns lite svårt att greppa hur vi stod ut åren innan kaminen kom på plats, som vi frös i detta hus! En av de allra bästa investeringarna vi gjort!

 
Dottern har suttit och pysslat med armband. Båda två av de mindre barnen verkar ha ärvt min kreativa ådra. Det är kul att se :) 
På fritids har hon pysslat en fin snöflinga
När jag kom ner imorse fann jag pojkbarnet i soffan med två bordsknivar. Jag frågade honom varför han hade två knivar i händerna. Han svarade: "Men jag ville ju ha falukorv. så jag skar en skiva med en av dom här". Kreativ som sagt ;)
 
 
Önskar er alla en riktigt god jul! 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela