Norrbottensgården

På den här gamla gården någonstans i Norrbotten bor en familj bestående av två vuxna, tre barn och två bondkatter. Huset byggdes någon gång under 1800-talets mitt och flyttades till sin nuvarande plats 1914. De som bor här gör sitt bästa för att varsamt renovera efter tid, ork och plånbok. Hon som pysslar med den här bloggen är en renoveringsamatör med tummen mitt i handen och huvudet fullt av kreativa idéer. Här avhandlas livet i stort och smått och en hel del handlar om loppis,fotografering, byggnadsvård,god mat och antika möbler.

Byte av säng

Publicerad 2017-04-11 20:38:46 i Barnrum, Inredning,

Minstebarnet har framfört klagomål på den säng han haft. Han har sagt att han inte gillar att den har "figurer" på sig. Eftersom jag varit sugen på en annan sängvariant till honom under en ganska lång tid måste jag väl villigt erkänna att jag inte direkt blev bestört av tanken på att byta ut befintlig säng mot något annat. Den har hänt med länge nu den där sängen, köpte den begagnad för drygt fem år sedan till flickebarnet och sen fick minstingen överta den när han fick hennes rum.

Jag har därför länge kikat på olika varianter av mindre sängar av äldre stuk, gärna en järnsäng eller växasäng i trä. Det hela löste sig mycket smidigt då mamma har haft en barnsäng som ser ut lite som en gammal järnsäng. Så vi bytte bara :) Och det blev ju riktigt bra! Minstebarnet uppvisade ett visst mått av skepis inför sängbytet men när han fick se sängen utdragen i sin fulla längd och när jag sa att det här är ju en säng för stora gossar, då mjuknade han genast! Han har sovit i den inatt och hela natten dessutom, utan knot, och nu i skrivandes stund är han i full färd med att sova natt nr två.

 Börjar ni tagga för påsk? Det gör jag, ska bli skönt med lite extra ledigt. Vi kommer att vara både hemma och borta, och försöka att bara koppla av. Jag har för närvarande inga skoluppgifter att ta mig an, skickade precis in en mastig hemttenta, skickade ett uppsats-PM igår och seminariet jag var på förra veckan är godkänt. Så jag kan unna mig ett välförtjänt påsklov. Sen kör det igång igen, men det närmar sig slutspurten! (Och min prestaionsångest växer med den..)
Trevlig kväll på er! :)

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela